Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

lördag 31 juli 2010

Mälarmusen

Vi körde till Mälarmusen på Österlen ett par dagar och hälsade på våra finfina vänner Jessica och Magnus. Alla deras flickor var där, så det blev fullt hus hos dem. Lite typiskt så var det just dessa få dagar som sommaren inte visade sig från sin bästa sida... Vi som hade planerat att hänga på den fantastiskt fina sandstranden och bli bruna som värsta Marabou 86%. Det blev en snabbtur i torsdags till Simrishamn och besöka Krämarmarkanden. Miniminimarknad om man jämför med Hörby marknad.
I fredags var alla på dåligt humör pga av att det regnade och blåste. När det väl var uppehåll, så åkte vi till Löderup och spelade minigolf. Henrik Norden från Lugi p 99 anslöt. Han vann! Vi andra var rätt usla hela högen - men alla fick bättre humör. Så bra att vi trotsade vädret och gick ner till stranden ändå på kvällen för att se på de höga vågorna. De var klart lägre än dem i Löderup. Vattnet var inte så kallt och innan jag visste ordet av så var jag våt upp till magen... trots att jag hade kläder på mig...en våg helt enkelt. Men vad gör väl det??? Vatten torkar ju och sen bjöd jag Jessica, Sara och Bea på ett skratt. Så tjejerna plockade av sig lite mer och hoppade över vågorna och hade hur mysigt som helst. Ett och annat sandhjärta blev det så klart också.
Sara & Beatrice

"Vågspringande"

Lillasyster skriver sin storasysters namn

Vår prins!

Vår Bea!

Bea ville inte glömma sina söta små vovvar...Dixie & Morris

Hopp!

Lördag då vi skulle hem. Vad hände då? Jo, DÅ kom solen fram och sken som aldrig förr. Typiskt! Men vi hade inte bråttom hem, så vi startade med att ta oss ner till stranden. Travade ner med picknick, brassestol, paraply (till Elias som inte tål sol) och några badlakan. Badade vi? Nope! Det var fullt av folk på stranden - INGEN badade. Jag försökte verkligen gå ut i vattnet, men fick kramp i benen av det iskalla vattnet. Hur kan det va? Kvällen innan var det hur skönt som helst och sen...Brrrrr!
Efter strandturen körde vi mot Ystad och stannade i Kåseberga. Köpte vars en glass och gick sen upp för att se Ale stenar. Vi hade så kul tillsammans. Sen köpte vi rökt sill och makrill. Ah, vad det luktar gott!
De vackraste barnen som finns!

Vid Ale stenar

Ja, ja... en mamma i strandklänning & bikini och en söt dotter.

Syskonkärlek


När vi var framme i Ystad stannade vi till som hastigast och hälsade på en mycket god vän som jag jobbat med, Lillemor och hennes man Lennart. Där var hennes barn Olof och hans fru Lina, Cecilia och hennes man Peter och deras 3 barn. Lillemor var Elias allra första barnvakt. När han var liten bebis bodde vi nära varann och hon brukade hälsa på ofta och när jag skulle jobba lite extra så tvekade Lillemor inte en sekund och ville gärna passa Elias. Elias kunde bara säga "pappa" och varje gång Lillemor sa "mamma" så sa Elias "pappa!" Det har vi skrattat åt många gånger. Inte en gång fick hon honom till att säga mamma. Så Lillemor har en speciell plats i våra hjärtan.

fredag 30 juli 2010

Boka helgen den 2-3okt.!!!

Äntligen kommer vi till skott och ha Elias tillfriskningsfest!!!
Alla goa och glada vänner är välkomna! En mysig fest där alla som kommer får ta med sig nåt mumsfullt - så det blir ett stort härligt knytkalas med övergod mat.
De som är sugna på att natta över får meddela mig. Först till kvarn får bäst sovplats!
Mer info kommer....

torsdag 15 juli 2010

Kuggeboda

Idag 10.43 lämnade vi av Elias på tåget mot Ronneby och Kuggeboda till sin klasskompis Melanie. Han mådde inte helt bra på morgonen och hans mobil är uppslukad nånstans, så han var lite sådär sugen på att åka. Men Bea lånade ut sin och Melanies storasyster Aprile håller Elias sällskap på tåget. Han kommer med all säkerhet få en helhärlig vistelse i Blekinge med massor av sol, bad och mys.

söndag 11 juli 2010

GULD!!!!!!!!!!!!!


Ja, då var det klart! Guldet i världens största handbollsturnering gick till LUGI P99! Elias var nästan gråtfärdig av lycka när speakern intervjuade honom. Lägger in en länk till Partille Cup's hemsida så att ni som vill kan kolla! (titta under kategori B11 & skriv lugi)

http://www.partillecup.com/swe/index.php/2010/07/finaler-valhalla-10-14-ar/

Jag som suttit här hemma med Louise & hundarna har varit på helspänn sedan första matchen och är givetvis ledsen för att ha missat detta event. Typiskt så var internet nere under morgonen så vi kunde inte följa matchen via webben.

När man blickar bakåt sisådär 2 år så är det otroligt att vår "lille" grabb skulle få möjligheten att delta i detta. Han var så svag, sängliggandes och fick andningshjälp. Nu har han och hans otroliga lagkamrater och ledare rott hem det största som finns i världen för 11 åriga killar! Fattar ni?
Kan knappt bärga mig tills ikväll när dom kommer hem.

Ja, nu är vi hemma. Elias grät av glädje så som många andra killar i laget. Vilket lag hela P99 är! Vilkatränare, föräldrar och syskon + maskothunden Bosse är! Vilket väsen/support det var på läktaren! Lugi! Nästan alla i lag 2 var där och hejade tillsammans med föräldrarna idag. När de vunnit så pratade speakern och sa: "Och en extra stor kämpe är Elias Edengrand som är här och spelar trots att han har leukemi...." Sen fick han en tröja där det på framsidan stod LUGI 54 och på ryggen med stora bokstäver ELIAS VÅR HJÄLTE. Det var hans helt fantastiska tränare som ordnat detta. Mer än tusen tack till dem. Mina tårar sprutade i kapp med Elias och vi var inte de enda. Många föräldrar kom fram och alla killarna likaså kom och sa att Elias gjort en bedrift. Det har han sannerligen - men utan så underbara människors stöd och support hade han aldrig ens kommit med till Partille. Så Ni är bäst ni med! Tack och kram till Er alla!!!

lördag 10 juli 2010

Lugi p99 är i final!!!

Startbild
Ja, Elias är i Göteborg och spelar handboll i Partillecup med sitt lag. Laget har tom 2 lag som spelar. Elias är med i Lugi p99 lag 1. Och YES de ska spela i finalen i morgon kl.11.45. Det är helt otroligt fantastiskt att han är med! Lite extra bra kämpat av honom eftersom läkaren höjde hans metrotrexatdos regält i tisdags... lite synd tycker jag eftersom det tar hårt på hans krafter - men han har KÄMPAT hur bra som helst, så efter april nästa år - då kommer Elias att bli i sitt esse.
Tyvärr förlorade killarna i lag 2 idag - om de vunnit hade de mött varandra i finalen. Oj, så duktiga killarna har varit allihop!!! I denna värmen som kändes som typ 800 grader. En eloge till dem alla!!! Många av lagets föräldrar och syskon (och Bosse hund) har också varit här och hejat. Dock har nog Elias vunnit garanterat i antalet supporterhejare. Både jag själv, Bea, Karin, Hanna (som också spelar i final i morgon), Ingrid N och Tobias varit och hejat. Ja, det är så roligt att man knappt tror det är sant! Bara att han är med är en stor vinst i sig.

Partille Cup är världens största årliga ungdomsturnering i handboll. Den startades av IK Sävehof i Partille 1970. Turneringen äger 2010 rum mellan 6-11 juli.

I turneringen deltar ungefär 1050 lag från 50 nationer. Alla matcher spelas centralt på Heden samt Vallhalla, Överåsvallen, Gulheden Södra samt Nya Ullevi. De äldre ålderskategorierna spelar sina finalerna inomhus i Scandinavium, de yngre på Valhalla plastgräs.


torsdag 1 juli 2010

Dagens marknad!

Från tidiga morgon till sena kvällen stod vi som knallar på marknaden och fick gåvor från vänliga människor som skänkte till Barncancerföreningen. Vi som var där var: Jag, Elias, Beatrice, Louise, Karin från Dagvården, Susanne kompis från Bjärred och hennes son Max, Samanta och hennes 2 döttrar Thea och Thelma (?), Helene och hennes man och 3 barn och en extra tjej samt hennes kusin med en liten vovve, Gunvor och Chrille. Så vi var ganska många - men det behövdes. Vi hade folk som kom i princip hela tiden och det är ju fantastiskt! Många vänner som vi känner sen tidigare och andra som man inte sett på länge. Kul att vara där i vimlet och träffa alla. En knalle som vi köpte riktigt många DVD-filmer av förra året till barncanceravdelningen var där i år igen, kom ihåg oss och skänkte 10 DVD-filmer. Sjysst!!! Elias är oftast lite hängigare på onsdagar, så även idag... så han fick åka hem lite tidigare. Låg mest i Brassestolen med en filt och halvsov, stackarn. Piggnade på sig regält när Simon och Filip från handbollslaget kom förbi. Han passade på att gå med dem en stund.
Tusen tack allihop!