Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 20 december 2010

Senaste läkarbesöket

Enligt läkaren så ser allt bra ut hittills. Hans prover visar att hans behandling fungerar precis helt perfekt. Vi frågade om varför han känner sig så trött och matt. Mycket tröttare nu än för ett halvår sen. Hans svar på det är att Elias kropp tar stryk av behandlingen. Att behandlingen tär på honom. Att 6 månader efter avslutad behandling kommer Elias räknas som om han ändå är under behandling. Det tar så långt tid för kroppen att återhämta sig.
Vi blev också "ovänner". Tog upp infektionskänsligheten med honom. Han sa att man inte behövde ha några speciella restriktioner. "Förr sa man att man skulle skjuta sin hund..., men det gör vi inte nu längre". Lite motsägelsefullt eftersom tidigare i Elias behandling har vi haft andra rekommendationer. Men jag sa att Elias har inte en endaste gång blivit inlagd pga av en infektion - och det tänkte jag skulle fortsätta! Elias ska inte in pga av en onödig infektion!
Elias går i skolan det han orkar. Spelar handboll det han orkar. Får vara med vem han vill - men det kanske är lite onödigt att placera honom i miljöer som värsta julhandeln eller i miljöer där flera andra är sjuka.
Nu har Elias bara ett vanligt läkarbesök kvar. Besöket därefter är det sista sövningen och ny kontroll av benmärgen och njurfunktionen. Detta i de sista dagarna av mars när Elias ska sluta med sin behandling!

1 kommentar:

  1. Vad härligt att det är på slutet av behandlingen, tänker ofta på er, kram Linda

    SvaraRadera