Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 22 december 2008

PEG aspirginas, Spruta i benet.

Elias somnade inte förräns vid två på natten. Jag fixade en rostad macka med jordnötssmör och ett glas mjölk vid ett. Elias var orolig inför dagens behandling. När det sen var dax att gå upp, frös han och ville stanna i sängen. Men till slut fick vi upp honom och fick i honom en "rullemacka" med kaviar innan vi kom iväg.
Karin tog emot sån tur var. Vi hade emlat både porten och på låret innan han kom upp i morse. Elias var urnervös och blev ledsen när det var dax. Karin satten nålen i ett swich i porten utan problem och tog en massa prover. Sprutan i benet gick bra, men den gör ont och tar tid att ge, så det är inte konstigt att han gråter när han får den. Förra gången han fick sprutan så fastnade den i kanylen så Viveka fick mecka en hel del innan hon kunde byta spruta. (Han får två sprutor men bara ett stick). Allt gick bra ändå. Fick stanna på dagvården under 2 timmar (chockberedskap). Låg och såg på "The Simpson movie" under tiden. När Elias var klar bestämde han sig för att ha nålen kvar i porten - eftersom hans värden kommer att sjukna inom några dagar och kanske behöva tankas med mer blod. Vi hoppas det blir efter julafton... Just nu är hans vita ganska låga igen. Men det som är bra för Elias är att ikväll är det sista cellgiftstabletten, Puhrenetol, sen ska han inte ha någon behandling alls fram till den den 30:e. Då slipper han bli sövd - eftersom vi fått beskedet att Elias svarat bra på behandlingen och ska "bara" ha Vincristine och starta med kortison igen. En cellgift mindre då alltså.
När vi kommit hem körde Louise och jag och handlade mat. Revben var beställt av Elias till i morgon. Vi körde till Malmö och handlade flera spännande frukter som vi inte vet vad de heter, men det är kul att testa lite nya godsaker. Apelsiner, mango, melon, passionsfrukt, fina grönsaker, 2 "jul"lådor med klementiner och äpplen, några fina lammkotletter kom med också.
Idag blev det tacos till middag. Ola och hans mamma Helene kom då precis och gjorde oss sällskap. Trevligt! Och med sig hade de en julklapp till Elias och Helene hade egen hemmagjord senap med sig. Mumsens.
Storebror Anton kom efter han tränat klart. Sen hängde vi framför TVn - jag somnade - medan värmen bara pulserade ifrån kaminen.

1 kommentar:

  1. Underbart att se den kraft det finns i livet självt..Jag ber om fortsatt tillfrisknande för Elias.

    Må ni alla få en glädjefull Jul !


    Från en Vän !


    Micke

    av Micke den 23 december 2008 kl 21:41 - Ta bort

    SvaraRadera