Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 27 september 2010

Läkarbesök i morgon

I morgon är det dax för en vanlig läkarkontroll som han går på var 6:e vecka. Dessa har alltid varit bra och man har inte tänkt mer på det än att det är såååå härligt att allt verkligen går enligt behandlingsplanen så som det är tänkt.
Proverna har varit bra och de har kunnat höja hans dos lite sedan 1,5månad tillbaka = som tar hårdare på honom och trycker ner hans blodvärden... Nu är han uppe i 9,5 metrotrexat varje tisdag och 2 purenethal varannan dag och 1,5 varannan. Han mår lite sämre och har behövt stanna hemma några dagar.
Det som är lite oroligt just inför morgondagen är att Elias har sedan länge klagat över smärtor i kroppen. Ett ben, i bröstbenet, höften, mycket huvudvärk... så pass att han tom vill ha smärtstillande. Vilket INTE är likt Elias. Växtvärk? Biverkan på cellgifterna han tar varje dag? Är kroppen "sliten" av den långa behandlingen. Det är ju ändå 2 år nu. Sen är han lite tröttare - men kan det bero på den ökade dosen? Han orkar inte träna som tidigare på handbollen. En kvart tjugo minuter, sen är orken slut. Han vill gärna gå dit, men... Idrotten i skolan...blir inte av så mycket.
Det känns som om vi varit på extra läkarbesök för "småsaker" (om man var en frisking) och det här kan man ju inte ringa om var varannan dag. Men imorgon är det dax. Undrar så varför han har ont...måtte det vara en enkel förklaring!!!!!!!!

3 kommentarer:

  1. När det hade gått 2 år var också Leon väldigt sliten, hans mage klappade ihop troligen av methotrexattabletterna, och han blev inlagd tre gånger med antibiotikabehandling sista halvåret för att benmärgen var så körd i botten. Det verkar ju kunna bli så. Håller tummarna för att allt går bra hos doktorn!

    SvaraRadera
  2. Jag håller alla tummar jag har för er och Elias.

    <3 <3 <3

    SvaraRadera
  3. hej
    ja jag hoppas också att det bara är något enkelt...ringer dig i kväll
    kramar i massor
    susanne

    SvaraRadera