Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 29 mars 2010

Halsfluss

Igår började Elias känna sig hängig med ont i halsen.
Natten har varit i krupphostans tecken. Skönt att vi nu kan sova med öppet fönster, så det höll kruppen något så när i styr.
Elias hade tid både till tandhygienisten och läkare på onkologen idag på morgonen. Det blev till att ringa och meddela att Elias var sjuk. Han hade 38,6 graders feber och hade svårt att andas och kunde knappt prata alls.
Dagvården ville så klart inte ha upp Elias, så de ordnade så att Elias fick ett rum på akuten direkt utan att han fick vänta i väntrummet (så han slapp dra med sig andra infektioner). Där fick han träffa läkaren och vår favvosyster och vän Karin. Det blev till att inhalera Ventoline och en stor sup Alvedon. Febern steg till 39,3. Ett snabbtest visade att han har halsfluss. http://missnenya.files.wordpress.com/2009/11/halsfluss.jpgSå det blev penicillin Kåvepenin ordinerat.http://www.mobilblogg.nu/cache/ttf/00f5b3fdc00f63f25c.jpg Vi som trodde det var en "förkylning plus". Men det är väl så att dessa känsliga barn lättare får riktiga baskellusker. Tur att de åtminstone åker i gräddfilen på sjukhuset när de behöver hjälp.
Så denna veckan blir det behandlingsuppehåll i cellgiftsbehandlingen.

1 kommentar:

  1. Hej
    Usch så tråkigt att Elias har fått halsfluss...visst han har ju en betydligt värre sjukdom också, men han kunde väl ändå ha sluppit att bli sjuk
    kramar
    Susanne

    SvaraRadera