Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 30 mars 2010

Halsflussoro

Tänk vad en halsfluss kan oroa en. När Elias feber bara steg utan att den reagerade på Panodil utan tvärt om bara steg började oron i magen stiga. Det var som om förra årets påsk passerade i revy. När Elias extremt höga feber inte gav med sig under hur lång tid som helst och som slutade i katastofläge. (Nu när det är påsk kan man inte låta bli att tänka på förra årets hemska tid...).
Vi ringde flera gånger in till avdelningen för råd om hur vi skulle göra. Oro för vad en "enkel" halsfluss kan göra för en liten gosse som behandlas för cancer. Kan det bli en sepsis? Annat? Fick reda på att hans trombocyter är låga (59) så vi kunde inte ge annat än Panodil. Infektionen "äter" trombocyter så han får inte börja blöda mer "än vanligt"= sin dagliga näsblödning. Han har haft så ont i sina bihålor och inuti sin näsa. Vi har smort extra med vaselin i näsan och hållt tummarna för att han inte skulle börja blöda mer. Den snälla systern hjälpte oss och ringde till slut överläkaren. Vi fick rådet att avvakta. Penicillinet ska tydligen snabbt verka. Vilken tur att de är så vänliga och hjälper en när man behöver! Det är skönt att prata med folk som känner honom och som verkligen gör sitt bästa för att det ska bli bra.
Hela natten har tempen legat runt 39++ och han har klagat över hur ont han har. "Sovit" oroligt med halvöppet fönster (brr) och med bara en filt på sig för att tempen inte skulle stiga mer.

1 kommentar: