Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 18 december 2009

En stor dag med mycket känslor och glädjetårar

Morgonen var inte precis en drömmorgon. Bea var på sitt allra sämsta humör och allt var fel och tårarna sprutade av ilska. Inget passade henne! Till slut rök hon på ett blodsocker. Lågt! Då fick vi förklaringen, så en vörtbrödsmacka och ett glas O´boy senare kunde vi prata med henne igen och lugnet började infinna sig i huset. Kläderna kom på och håret blev borstat. Puh!
Elias mådde illa och kunde knappt få i sig nånting till frukost. Såg lite blek ut. Men till slut kom de iväg till skolan.
Allra käraste goaste Kryztof, Elias pianolärare, ringde och önskade honom en God Jul.
Louise följde också med till Elias och Beas skolavslutning i Maria Magdalena kyrka. Det mysfulla ljuståget där Elias gick med!

Alla barnen på skolan sjöng sånger och det var så gulligt och fint. Prästen som berättade om man sträcker ut en hand, så får man oftast en hand i sin. Bea sjöng högt och fint. Elias klass helt fantastiskt bra i tvåstämma - Happy X-mas.

Den känslan vi hade där just då... det kändes så stort! Vår Elias står tillsammans med sina klasskompisar och sjunger högt och klart. Det var tusen känslor som for genom hjärtat - men framförallt en lycka så obeskrivlig att tårarna bara rann. Ja, om inte detta är lycka så säg. Det var så stort, så härligt, så underbart och den tacksamhet man känner - den är obeskrivlig och gränslös!
Efteråt höll "alla"på att byta ett par ord med varann och önskade God Jul. Barnens lärare är så goa och snälla - ja, alla på Munspelet är bara så underbara och har verkligen varit ett stort stöd för oss alla. Inte alla föräldrar att förglömma. Elias fd "dagislärare" Lars - han var så glad över att Elias var där "...jag ville bara säga... jag kan inte prata..., men det var så härligt att se Elias här"...sen rann tårarna på oss båda.
När vi kom hem kände Elias sig helt slut och la sig och vilade sig i soffan. Han tar ut sig till max för att "vara som alla andra", men det vore väl konstigt annars. Han önskar ju sig inget hellre.
Louise rabblade en önskelista, men allra mest så önskade hon sig att vi skulle vara hemma tillsammans hela familjen. Det ska vi verkligen satsa på! Kan man få lägga det överst hos tomten på önskelistan?
Sen skulle Louise skjutsas till pojkvännen. Ett kort besök in om Proverso och tog en snabb kopp kaffe och träffade Jolanta, Rafael och Christel. Sen fick jag en julklapp! De är bara för snälla!
När jag väl kom hem igen fick vi spännande besök som senare hängde med till Elias handbollsträning. Där var blev det match mellan p99:orna och föräldrarna.

Hand up, baby hands up, give me your love....

Och Elias VAR med!!!! Sprang med killarna och la ett mål när det var straff! Elias njöt i fulla drag när han satt på avbytarbänken och var en i gänget.





Supportrarna i dameform


På vägen därifrån kom vi fram till att fredagsmysmaten fick bli hemgjorda köttbullar.
En en bättre dag får man leta efter!

2 kommentarer:

  1. Önskar hela Familjen Edengrand en riktigt God Jul! Hoppas Louises önskan om en jul hemma med hela familjen slår in!

    Kramar!
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Förstår verkligen glädjen att ni får se Elias vara en i gänget som vanligt igen :)
    God jul på er!
    Kram Ida

    SvaraRadera