Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 4 december 2009

Fullt upp!

Ja, nu har det gått flera dagar sen vi skrev. Det beror mest på att vi har galet fullt upp att göra och är helt trötta. Det sliter hårt att gå upp varje natt och ta blodsocker och att Chrille är helt kass i sin rygg kostar på... Han kan inte göra ett dyft och sover ännu sämre av sina smärtor. Det händer nåt varje dag som gör att dagen inte blir som man trott. Idag fick Bea akut åka till tandläkaren för en lagning hon gjorde för nån månad sen lossnade.
Elias var i skolan förra veckan, men nu har han fått stanna hemma. Proverna var lite låga och vi vågar inte ta några risker nu när han är i sluttampen av sina sista stora behandlingar.
Många nära och kära har tittat förbi och tagit en fika. Trevligt - det betyder att vi trots allt har kvar flera vänner trots att vi inte är så supersociala just nu. Amanda från Växjö var på återbesök med sin mamma Linda. Lillemor var här. Mormor. Christel...ja, vänner är bra att ha!
Sen har Elias en liten överraskning att berätta om - men det får han skriva och berätta om själv när han känner att han vill det. Nåt som han tycker är bara så spännande och coolt.
Julen står för dörren och imorgon ska vi ta tag i allt det där julmysandet som man "måste" göra. Lite tidigare än för många kanske, men snart är det högdos och om Elias ska kunna njuta lite av julen, så gäller det att passa på nu. Baka pepparkakor, lussekatter och koka kolor, knäck och göra goa mozartkulor. Så hela köket kommer bli helt galet julstökigt! Oh, vad det kommer lukta gott! Barnen bara älskar detta och längtan brukar göra sig påmind redan i augusti månad. Vi brukar göra detta med goda vänner, men i år - då ska vi mysa tillsammans som en hel familj.
Nu när Idol är över ska jag dyka ut på vinden och hämta vår gran. Ja, det är en plastgran, för för två år sen när vi köpte en extra fin kungsgran hände nåt alldelles extra. Granen inhandlades. Sågades till, vilade svalt ett par timmar och sen kom den in på kvällen och kläddes enligt konstens alla regler. Morgonen därpå kom Morris gående- eller han var alias Igelkotte!!! Gissa vår förvånig. ALLA barr var överallt utom på stammen. Morris hade bara råkat gå nära. EN enda dag, sen var barren på FEL ställe. Då blev en finfin barrfri plastgran! Ingen stress att leta efter en heller. Den bara finns där på vinden så fint och väntar på att bli ompysslad.
(Lite skojfulla bilder kommer när vi laddat in dem).

1 kommentar:

  1. Hej! Det var kul att träffas, tack för det supergoda fikat, kramar Amanda och Linda.

    SvaraRadera