Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 10 december 2009

SISTA SISTA SÖVNINGEN

Natten till idag bestod av flertalet kissningar. Men det var ändå ok. Elias har ju inte fått den HEMSKA överhögljudda droppräknaren, utan en som bara tickar och "knakar" sig fram i jämn takt.
Elias hade op tid redan klockan 9. Men precis innan blev han superillamående och höll på att kräkas, så op.duschen fick vänta tills han fått en dos med en spruta mot illamående. Efter bara några minuter mådde han så ok att han klarade av att vaska av sig och nya kläder kom på. Sen - utan flera timmars väntan, rullades det upp till sövningen - DEN ALLRA SISTA!!!! Gång nr.26 om vi räknat rätt. Elias kämpade som vanligt för att slå Christians rekord på att hålla sig vaken i 17 minuter, men... (det rekordet kommer att stå fast) efter en spruta av "vita mjölken" kom den berömda snarken som narkosläkarna väntar på. Sen var det till att gå ner och vänta på att han skulle bli klar.
Op gick snabbt. Allt gick bra om man bortser från att han blött mycket, så "halva sängen" såg ut som ett blodbad. Hans trombisar var lite låga i måndags, så det är nog därför. Men det var inga problem sen. Bara den urtjatiga näsblödningen som är mer en regel än undantag.
Hela förmiddagen var han GRÖN i ansiktet. Han mådde inget vidare alls. Lekterapin kom förbi och berättade om dagens kuligheter, men det såg inte ut som om Elias skulle kunna stå på benen alls idag. Läkaren kom in en sväng och sa att allt verkade bra.
Efter ett par timmar mådde Elias lite bättre och ville försöka gå ner ändå på lekterapin och spela biljard. Vilket han gjorde. Snacka om kämparglöd! Han vill härifrån och bara vara frisk! Fick i sig ett glas saft. Lussekattorna som bakades hoppade han över.
Sen har han mest legat i sängen och spelat dataspel. Sovit middag ett bra tag.
Första provet timme 23 var 70. Nu ska vi bara hålla tummarna att det går ner snabbt!
Jag hade packat med mig massor av godsaker och lite annat mysigt till Nobels ära av änglapengar. En stor röd skål med hjärtan fylldes med ostbågar. En annan med popcorn och sen flera skålar med godis och klubbor - till allas jubel. Flera av barnen som inte fått i sig en enda smula fick i sig några godsaker. Elias käkade också. Vi tände också ett ljus som vi gjort på lekterapin. Med ett hjärta och en stjärna. Det passar Elias så bra!!!
Nu har Elias fått en ny tablett mot illamående och vi hoppas att den snart ska börja verka.

2 kommentarer:

  1. Hej, vi hejar på att värdet ska gå ner snabbt. Första provet var ju bra!!! DET ÄR DEN SISTA, VILKEN SKÖN KÄNSLA!!! -Vi tänker på er, stora kramar Familjen Mangialardo, vilken kämpe du är Elias!!!!

    SvaraRadera
  2. En Varm Hälsnig och ett innerligt hopp om att allt ska bli bra nu. KRAM

    SvaraRadera