Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 19 augusti 2010

Buss

I morse mådde Elias riktigt dåligt. Mådde illa och var inte alls i form. Så idag fick han ta sin allra sista kytril innan frukosten.
Innan skolstarten har Elias provat att cykla till skolan några gånger för att hitta dit närmsta och enklaste hållet, men det är för jobbigt för honom. Han hoppar av cykeln och går om vart annat. Skolan som Elias sååå gärna vill gå på ligger en ganska lång bit härifrån. Orkar inte hela vägen fram - men han verkligen VILL orka och säger "imorgon går det bättre". I alla fall så har jag garderat mig och kontaktade rektorn som har lovat att ordna ett terminsbusskort till honom. Hon sa att bussarna vet att eleverna inte fått dem än och kan åka gratis ändå.
Storasyster Louise är rena rama bussproffset och hittar med stans alla bussar som i sin egen ficka och har berättat hur han ska gå tillväga och säga mm på bussen. Pappa Chrille har också visat var han skulle hoppa av bussen.
Idag tog Elias 6:a-bussen själv för första gången i sitt liv. Han hoppade av vid Ica Tuna, gick under viadukten och mellan husen på Daghammarsköldsväg och vips så var han framme på skolan. Han har haft en kul dag i skolan och sen gick han precis samma väg som han gick till skolan - och hoppade på 6:a-bussen.
Louise fick ett sms. Det var Elias som undrade om bussen brukade gå ner om stan innan den körde hem... sen var han på S:t Larsområdet på helt andra sidan stan. Busschauffören sa att han var tvungen att hoppa av och gå hem. Gissa om han blev ledsen! Gissa om han är glad för sin mobil han fick av Georg för ganska länge sedan?! Pappa Chrille fick rycka ut och leta upp honom. Stackars Elias! Han var jätteledsen! Hur skulle han kunna veta att han skulle ta bussen hem på andra sidan gatan om ingen har berättat det och visat det för honom?
Nu vet han!
Imorgon är en ny dag och en ny utmaning med bussen. Elias vill klara det själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar