Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 23 februari 2009

Ett simborgarmärke!!!!

Klockan var strax före 8, när Elias väckte mig och sa att om en timme skulle vi vara på sjukhuset för att simma. Men han är lite före i dagarnas bokningar (och längtar dit). 11.00 var det dax. Sjukgymnasten var sjuk så vi fick klara oss på egen hand. Han som sköter om bassängen la ett förslag om simborgarmärket. Elias och vi hade diskuterat detta tidigare att ha det som ett mål att klara detta innan årets slut. Men Elias kunde inte bestämma sig för vad han ville göra så han började simma längder fram och tillbaka. Han blev högröd i ansiktet och hostade och fräste, men han bara ville klara det. Innan vi visste ordet av det hade han simmat hälften (100m), sen gav han sig bara den på att klara det - och det gjorde han verkligen!!! Sen var han lite mer stillsam i bassängen. Nöjd! Helnöjd! Stolt! Men han vägrade gå ur simbassängen innan klockan blivit precis 12.00. Han bara "äger" i simbassängen. Jag var impad och Chrille blev impad. Vilken bravad!

Vi hann inte mer än komma hem så kom Lillemor Simrén och hälsade på. Fikade lite på gott bröd och hemgjorda minisemlor. (- igen. De är för goda bara). Babblade på i vanlig ordning och sen kom Jessica förbi en sväng innan hon skulle till jobbet. Då blev det ännu mer kackel. Urtrevligt!! Det är toppen att ha så goa fina vänner!
Strax därefter ringde det på dörren igen. Där utanför stod en liten ledsen kille (Hannes) med tårarna i ögonvrån.-"Jag har glömt mina nycklar hos mamma och pappa är på jobbet och dessutom behöver jag gå på toaletten!" Vilken tur för oss att han kom! Elias blev jätteglad! Hannes fick lite mellanmål med ägg och makrillmacka och O´boy. Sen lekte de och hade så roligt tillsammans hela kvällen. Elias mådde så bra idag att han tom kunde gå ner för trappan utan hjälp. Finemang! Rosig om kinderna och glad. Olle hade inte en chans att hämta hem honom. Vi vägrade helt enkelt att låta honom gå hem. Hannes fick stanna tills det var dax att hoppa i loppelådan. Kul! Vi har lämnat en förfrågan på en "prenumation" på Hannes när Elias är hemma. Han är bokad inför morgondagen när han kommer hem från skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar