Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

lördag 7 februari 2009

Näsblod!!!

Jag har sovit dåligt i natt. Funderat och studerat. Ringt in till avdelningen och fått de sista provsvaren - sämre.
Louise fyller 17 år idag och Beatrice och jag grattade henne med lite presenter och skönsång. Efter detta blev det en snabb frukost och sen susade jag iväg till sjukhuset igen.
Flickorna blev upphämtade av mormor för att stanna där över helgen eftersom vi inte har ro att vara ifrån Elias och de klarar inte vara på sjukhuset hela tiden.
Både Christer och jag är klart oroliga och ledsna. Det känns nu att man börjar bli sliten. Det gnager i en att ingen vet varför Elias mår och är på det här sättet.
Tårarna rinner och läkaren gör sitt bästa för att hitta orsaken. Vi diskuterar och funderar. Är i princip överens om Elias tillstånd.
Läkaren bestämmer sig för att Elias ska göra ett nytt ultraljud på buken. Resultatet; som tidigare men levern, mycket vätska kring tarmarna och att han har vätska i båda lungorna...
Trots att proverna är stadigt sämre så är Elias något piggare och orkar ta sig till köket och äta där. Idag hade han beställt tandoorikyckling och pasta.
Efter maten ringde han upp Louise och grattade henne. (Vilken födelsedag..).
Christer var helt slut och körde hem vid åtta. Somnade i soffan och vaknade sen och låg vaken halva natten.
Elias har haft näsblod från och till hela dagen och när vi skulle göra oss i ordning för en tidig nannonanno - då började det rinna på regält. Det blev 2 systrar och spongostaner i näsan - detta räckte inte till så sjuksköterskan fick ringa läkaren och beställa trombocyter. Elias fick panik eftersom han tyckte att han inte kunde andas. Nya spongostaner med blodstillande läkemedel, men det rann på ändå. När trombocyterna var klara på blodcentralen hällde de i honom dem på 20 minuter och sen...slutade det att blöda. Gissa om det var blod överallt!
Så vi kom i säng strax vid 24.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar