Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

lördag 14 februari 2009

Ute i luften!

Morgonen för Elias blev sen innan han till slut kom upp och var hungrig. Vi hade ett par hantverkare i huset och nu så är den nya varmvattenberedaren inkopplad och badrummet har rinnande varmt vatten, härligt!
Jag skulle lämna in vår tv-decoder på service och Elias ville med till Media Markt. På med kläderna, vilket Elias måste ha hjälp med. Allt från kalsonger till ytterjacka. Han har inte kraft att böja sig till golvet eller dra upp knät så att han kan få på sig ett par skor. Väl framme hjälpte jag Elias ur bilen och 10 sekunder senare stöp han som en fura i marken. Utan att kunna ta emot for han med huvudet före i marken. Jag han precis slänga allt jag hade i händerna och bromsa fallet något men hu vad hemskt! Han klarade sig, tack vare tjock mössa han fått av mormor & morfar så skadan blev minimal kroppsligen men jag tror att den blev djupare själsligt. Fram med rullstolen och in i affären. Elias körde själv bort till tv-spelen där han & Bea förlustade sig och plockade på sig varsin Valentinepresent. Nåväl, alla hjärtans dag är inte varje dag så det fick passera. Hemma så spelade Elias sitt nya tv spel med Hannes & Assar som tittade förbi. Det var skönt att höra grabbarna skratta på Elias rum. Senare åt vi middag och tittade på en actionrulle som hette Hancock. Vid midnatt tog John Blund över och Elias somnade skrattande i sängen med Dixie sidan om.

1 kommentar:

  1. Hej Familjen Edengrand,

    Här kommer en hälsning från era f d grannar på Sångarevägen. Det är tomt i kvarteret utan
    er, ingen Louise som är ute och går med vovvarna, ingen Beatrice på väg till affären, ingen Christer och Anette i snickarbyxor och ingen Elias på väg till och från sina pianolektioner.
    Vi har tänkt mycket på er sedan vi fick veta att Elias blivit sjuk, men det har känts svårt att hitta ett sätt att närma sig utan att tränga sig på (och sprida baciller, vi har varit snoriga, kräkiga och hängiga hela vintern). Fast önskan att göra något har funnits där, frågan har bara varit hur på ett respektfullt och ödmjukt sätt, och där någonstans har vi fastnat. Men så i veckan som gick fick vi med några dagars mellanrum svar på alla funderingar. Dels fick vi höra om er fina blogg och dels var Liliana inne och visade de fina änglarna!

    Vi har läst bloggen och kan bara säga att ni är de tappraste människor vi känner och Elias är i sanning en hjälte! Hur många vuxna hade orkat med vad han går igenom? Att läsa om Elias är en stark upplevelse, den maktlöshet ni upplever och beskriver fortplantar sig rakt genom skärmen till hjärtat. Hur hjälpa? Det svaret kom Liliana med i form av änglarna. Sälja änglar kan man göra även om man är förkyld! Får vi köpa fler änglar och sälja dem vidare? I så fall kan ni väl komma förbi eller lämna dem hos Liliana så snart som möjligt?!

    Ni finns i våra tankar och vi följer er på bloggen. Ni är alltid välkomna på en fika när helst ni vill, ring innan om det känns bäst att kolla bacillstatusen först eller kom förbi om och när ni känner för det.

    Många kramar från

    Familjen Weitkämper på Sångarevägen i Lund

    SvaraRadera