Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 9 november 2009

En måndag bara...

Elias kände sig inte bra idag. Det började redan igår kväll. Han ville att jag skulle vara hemma hos honom. Det är klart att man inte kan neka honom det när han inte mår bra. Vad vore jag för mamma annars?
Cyklade med Bea till skolan i regnet innan Elias och jag åkte in till sjukhuset för provtagning. Karin berättade att Hanna spelat upp Elias pianospelande (som hon spelat in på sin mobil) för Emma och hon trodde inte att det var han som spelade. Elias blev lite stolt - vilket jag tycker han kan vara - för han är sååå duktig, trots att han inte spelat mer än kanske 5-6 gånger sen han blev sjuk förra året. Nu ska vi bara hoppas att han återupptar sin begåvning när alla de hemskaste och otäckaste behandlingar är över. Karin sa dessutom att det är förundransvärt att Elias inte fått några infektioner som behövt sjukhusvård - och det är vi så otroligt glada och tacksamma över. Men det är kanske för att vi är överstirriga och inte låter honom utsätta sig för några risker mer än hundarna som sover i sängen hos honom varje dag...natt. Alla halvsjuka är portade och om nån här hemma är förkyld - då sätts man i "hemmakarrantän" med förbud att vara i närheten av där Elias är. Helst bara vistas på ovanvåningen. SÅ rädda är vi om vår lille prins. Vi behandlar honom som om han vore det sköraste kristall, men så har vi också varit med om hur illa det kan gå...
Skolan. Idag orkade han inte så mycket. Ville inte gå alls. Agneta på sjukhusskolan känner honom och lyckades ändå få ihop lite mattelektion via datorn med alla de vanligaste räknesätten. Addition, subtraktion, multiplikation, division, procent och ekvationer. Lite start på en uppsats också. Fröken Marianne ringde och kollade så allt blir så bra så.
När vi sen kom hem igen satte han sig vid datorn och körde massa klurighetstester.
Bea balettade och fick mycket beröm av sin lärare Dorrit. Louise följde med. Hon tycker det är så roligt att se på när Bea övar.
Väl hemma doftade det gott av hemmagjorda köttbullar som vi mumsade på allihop. Tom Elias åt med ganska god aptit (vilket man inte kan säga att han har annars). Men det fanns väl en mening med att det blev just hemmagjorda köttbullar med gräddsås...
Vår fantastiska veterinär kom hit och vaccinerade Dixie. En service vi inte kan tacka nog för.
Gå och lägga sig och sova - det vägrar Elias att göra själv. Kan inte somna själv. Så nu måste vi gå in och lägga oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar