Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 3 november 2009

Tisdag och dax för att påbörja behandlingen igen.

Det har varit en jobbig vecka med mycket oro och tankar...
Elias blodvärden var låga förra veckan och äntligen idag är de bättre! Blodvärdet är helt normalt och trombocyterna är upp i hela 126!!! Det betyder att Elias behandlingsuppehåll är över. Bra. De vita är fortfarande hellåga, så det blir ingen skolgång på munspelet. Vi vågar inte låta honom utsättas för att bli smittad av något virus eller bakterie. Framförallt inte i dessa influensatider. Man vet ju inte om Elias vaccination mot svininfluensan fungerar överhuvudtaget eftersom hans cellgiftsbehandling förstör vaccinet. Vi har varit i kontakt med sjukhusskolan och det är ok att han går där några timmar. Det är ju trots allt så att Elias skolarbete måste klaras för att han inte ska behöva gå om en klass och eftersom han inte haft en "normal" skolgång sedan han fyllde 9 år så är det klart att det nu börjar tryta på och bli jobbigt. Är ledsen och orolig själv över sina "ensamstudier". Saknar sina kompisar. Men att han hänger med så bra som han gör är helt otroligt. Vi måste ta tag i det med rektorn så han får riktig skolgång med hemundervisning.
Näsblodet har stannat upp så det inte rinner hela tiden. Skönt! Men det ligger mycket arbete mellan. Men som vanligt så är han duktig och kämpar på. Vilken hjälte han är!

2 kommentarer:

  1. Många kramar till er hjälte!! Kan inte en lärare komma hem till er? Barn har rätt till 5 timmar hemundervisning/vecka ifall man inte kan komma till skolan av olika skäl. När Victoria benmärgstransplanterades förra året kom en lärare hem + en elev som ej var sjuk/bärare av smitta. Detta muntrade upp Victoria mkt och jag kan lova att man hinner med mycket på 5 timmar i veckan när man har läraren för sig själv.:) Det blev även lite fika och social samvaro naturligtvis. Victoria kunde även gå till skolan då hennes skola är en enplansbyggnad där hon kunde gå rätt in i ett litet musikrum. Läraren kom dit med 1 eller 2 elever och hade samma undervisning som de övriga hade i klassrummet. Maten fick hon också äta tillsammans med en kompis i detta rummet. De spritade av alla ytor dagligen och det var en helt fantastisk stöttning från skolan som gjorde att Victoria hängde med i undervisningen. Kram till er och stå på er för er rättigheter!!!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vi tänker på er, vad skönt att Elias värden är bättre. Vad ska Elias få för behandling nu är det högdosmetratrexat? Ni är hjältar hela familjen!!!!1000 kramar familjen Mangialardo

    SvaraRadera