Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 12 november 2009

Illamående++

Nu har Bea blivit förkyld, så det var till att stanna hemma från skolan för oss båda.
Elias var ju iväg med pappa och fick sin behandling på dagvården. Vincristine och Dexacortralstart. De lämnade även in rullstolen, för Elias har bestämt sig för att aldrig mer behöva sitta i den. Efter behandlingen fick de gå och hämta "lite" på apoteket.
När de väl kom hem var klockan mycket och Bea mådde inte alls bra. Maten blev kassler med ris och sås i gratängstuk - allt för att de skulle få i sig så mycket urnyttigt för dem (men onyttigt för oss föräldrar). Men Elias kunde bara äta ett par tuggor. Innan han la sig i soffan. Han mådde inget vidare alls han heller. Blek och tagen. Han har knappt ätit alls på "hur länge som helst". Bea åt däremot vilket var glädjande. Till slut trodde Elias att han kunde kanske få i sig en hamburgare från Burger King, så det fanns inget annat att göra än för pappa än att köra och fixa det.
Elias mådde riktigt illa och hade ont i magen. Han fick Kytril, som knappt hjälpte alls. Pappa Christer var uppe med honom halva natten pga av detta innan de till slut somnade i soffan.
Nu på morgonen har Bea gränsen till feber och Elias är gulvit av illamående. Gråter och tycker det är så jobbigt att må illa. Hänger över toalettstolen. Kan varken dricka eller äta. Undrar hur vi ska få i honom sina Dexacortraltabletter som han måste ta 3 gånger om dagen.
Stackars stackars honom. Det är helt otroligt vad han är duktig. En riktig hjälte som inte klagar när han ska få behandling som han vet att han kommer må dåligt av. Det är starkt.

1 kommentar:

  1. Tänker på er ofta och följer Elias kamp till att bli frisk.Det är nu 1 år sedan vi möttes för första gången och jag önskar att tiden hade stannat där,när allt fortfarande va ganska bra.
    Kram på er

    SvaraRadera