Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 20 november 2009

Skolan gör Elias PIGG!

Elias var trött på morgonen. Har svårt för att somna på kvällarna. Tänker mycket på sin situation och vad som hänt honom. Han har inte riktigt allt klart för sig - han var för dålig för att veta. Ville inte gå till skolan på sjukhuset. Orkade inte sa han.
Men sen ringde Anton ifrån klassen. Då blev han lite mer på G. Kopplade upp sig med sin skype och både ljudet och bilden var inget vidare. Eftersom Elias prover var så bra i måndags så tänkte vi att det kunde vara ok för honom att gå dit en sväng. Elias fick i sig frukosten i 190knyck och sen körde pappa dit honom.
Vi "bråkade" med Bea och hennes blodsocker och ätande och gjorde vårt bästa för att få lite undanplockat.
Bea och jag skulle åka och hämta Elias efter skolans slut, men ikke. Elias sa att han blivit så pigg av att gå i skolan. Elias hängde med sina kompisar till byggen. Gick hela vägen dit.
När jag lite senare kom för att hämta Elias för andra gången på byggen, satt alla och spelade godisbingo och hade så mysigt. Man riktigt kände att Elias bara njöt i mängder. Kompisarna pratade med honom och Elias med dem som om de inte varit ifrån varann alls. Kan det vara bättre? Susanne på Byggen minns hur hon levde samma liv som vi när hennes dotter hade leukemi (idag frisk).
När vi svängde in på gatan så frågade Elias vem bilen var som var parkerad utanför vårt hus och jag sa att det var Catarina som skulle hämta lite änglar. "Dessa änglar!" Men så kom vi fram till att det är ju väldigt kul med dem. Tänk så mycket glädje de skänker. Dels till dem som bär dem och dels till barnen på avdelningen (tror vi i alla fall). Sen får vi lära känna nya fantastiska vänner på detta sätt. Underbart!

1 kommentar:

  1. Ha det fortsatt bara bra!!
    Kram/Elisabet

    SvaraRadera