Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 25 augusti 2009

10 poäng

Vi hade pratat om att Elias skulle prova gå i skolan om han mådde bra idag. Han mådde bra. Så han gjorde sig i ordning när jag körde till jobbet. Chrille körde Bea och honom till skolan. Tanken var att han skulle vara där några timmar, men icke så nicke. Han ville inte hem när Chrille skulle hämta honom. Han ville gå hela skoldagen. Sen var det inte nog med det. Han gick till Byggen för att hälsa på. Chrille hämtade honom i skatebordsbanan. Glad och lycklig.
När jag kom och frågade honom hur han haft det på en skala 1-10, så svarade han; Minst 10 poäng!!! Det känns så bra att han kunnat få gå dit. Man blir helt varm i hjärtat.
Alla blodvärden var bra. Leverproverna hade de glömt att ta... men han mår ju bra, så man får väl hoppas att de är på väg ner igen. Så hans ordination höjdes regält till det dubbla. 5st metrotrexat och 1,75 puhrenetohl. Men nu har blåsorna i munnen börjat och komma. Vi får bara hoppas att de inte blir så besvärliga och gör så ont. Vi får preparera med aftamed och wichyvatten.
...10 poäng!!!

2 kommentarer:

  1. Härligt! Kram Åsa//Simons mamma

    SvaraRadera
  2. Ett tips för att blåsorna i munnen ska göra mindre ont är att fylla ett glas med is, och sedan fylla upp med vatten mellan bitarna. Fick en slags bedövande känsla när jag drack/åt isvattnet. Ett annat tips är panodil brus som kan ge en lokalt smärtstillande effekt i halsen/munnen. Om inte detta hjälper så kan man droppa xylocain viskös(receptbelagd på apoteket) på en tops som man sen stryker över blåsorna men en varning för att detta är riktigt beskt. Dessa metoder tyckte jag fungerade bäst under mina högdos-behandlingar.

    Hoppas på de bästa & tänker på er!

    SvaraRadera