Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

onsdag 5 augusti 2009

"Medicinskt under"

Flickorna var på sina ordinarie diabeteskontoller hos deras läkare på BUS.
Louise HbA1c värde var bättre än förra gången trots att hon var inlagd för sitt höga blodsocker för ett par veckor sedan, så det var ju toppenbra.
Beatrices HbA1c hade stigit lite väl mycket sedan sist. Samtidigt som hon har besvär med mycket magont och märklig hosta så hon tappar andan emellanåt. Orsak? Bea har växt men inte gått upp i vikt, blodsockret är lite klurigt. Håller tummarna för att det INTE är glutenintolerans!!! Så prov togs. Peter tyckte kanske att hon också skulle ha en insulinpump för att få ett jämnare flöde på insulinet. Men sa "hon får väl slagsida" (med tanke på hennes vikt). Kan kanske också bli problem att sätta nålen eftersom hon i princip inte har något underhudsfett. Vi ska mixtra med hennes inställningar nu innan skolstarten och se om vi kan få lite bättre ordning. Vi måste kanske ge basinsulin två gånger, men vi börjar med att ge Novorapid till varje måltid några dagar. I varje fall så innebär det blodsocker kontroller på natten. (JÄSP!).
Vi pratade även om Elias (som var med). Peter berättade att han håller sig ajour med hans leverpåverkan. Och han kunde bara säga att det är ett medicinskt under att Elias lever är så bra som den är. Han - ingen, kunde inte i sin vildaste fantasi tro att det skulle bli så bra som det blivit. Ingen läkare har hittat någon "sann" förklaring till hur det gick till, men det spelar ju inte nån roll. Det mest troliga var nog det där licenspreparatet mot svamp som inte var godkänt för barn - eller finns det andra krafter som hjälper till? Det häftiga är ju att levern nu mår ok (ur ett onkologiskt perspektiv). Levern som i princip var helt färdig för att lägga av helt och hållet. Hur coolt är inte det? Vi som vid två tillfället fått beskedet att Elias inte skulle få nån behandling alls mer, till att han nu är helt med på schemat (bortsett från PEG-asperiginaset). Mirakel eller???
Elias mår fortsatt "bra". Har "bara" ont i huden som bara den och lite svårt med kordinationen när han rör sig. Men humöret har varit på topp. Det är så härligt att se honom skratta och prata.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad skönt att de flesta prover var bra. Har ni två flickor med diabetes? Jag vet vad du har framför dig med nätter. Både jag och vår son har diabetes. Just nu är han på diabetesläger i Immeln och kommer äntligen hem imorgon. Vill bara skicka dig många styrkekramar för er OTROLIGA styrka.
    Kramar Maria.S

    SvaraRadera
  2. Hej surfar omkring för att leta bloggar om barn med cancer, då våran egen dotter fick diagnosen hjärntumör 29.7.09.
    Man vill läsa om andra som gått egenom samma resa eller befinner sig i den, så man kan ventilera tankar osv.
    Skall läsa mer i er blogg.
    Mvh Lovas mamma

    SvaraRadera