Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 20 augusti 2009

Högdos

Det var snabba ryck i morse. Bea skulle till skolan. Elias fastade. Tur att vi packade klart i går kväll!!!
Vi var på plats nån minut efter 8.00 och Elias duschade i hibiscrub, fick en nål och dropp i porten. Häpnade totalt att operation var i tid. Kl.9.00 åkte han upp för sövningen. Allt gick bra. Men jag blev lite skakis när jag ev. kunde ana en ny blåsa på läppen. (Man får inte ha en infektion när man startar en högdos). Hade lite syrgas på grimma bara på uppvaket. Hungrig som vanligt när han vaknade. Elias får dela rum igen... Avdelningen är knökafull. Det fortsätter att droppa in den ena nya efter den andra. Suck! Vi var riktigt glada över att fått tjata oss till en av de tystare droppräknarna. (Men grannen hade så klart skördetröska). Nu är högdosen i full gång. Måtte de högre makterna styra att det ska gå bra! Stackars Amanda som också skulle starta sin sista högdos blev dålig på operation och fick feber. Så hon fick avbryta och startar stark penicillinbehandling i stället.
Vi fick inte pratat med läkaren idag, pga av ett barn är dåligt och ligger på IVA. Vi är så klart oroliga över den nya svininfluensan. Kan Elias bli vaccinerad överhuvudtaget? Vilken beredskap finns för honom? För flickorna? Elias leder har sedan några veckor tillbaka börjat knaka. Har kortisonet kalkat ur skelettet? Annat? Åtgärd?
Men en sak är säker. Alla kommenterar hur pigg Elias ser ut idag - innan behandlingsstarten. De är uppriktigt sagt förvånade. Undrar om det beror på att vi satsade på att bygga en pool så han har kunnat träna upp sig så mycket som han gjort. Vi tror det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar