Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 28 augusti 2009

Lite hängig

Elias har mått ganska ok... men är lite hängigare än vanligt. Äter lite mindre, men ok... Så idag har han varit hemma från skolan.
Själv har jag varit på heldagsutbildning med fokus på pandemin. Härligt att träffa alla gamla kollegor, samtidigt som det är svårt att helt fokusera på nuet och en vanlig vardag. Tankarna är hela tiden på hur Elias mår "just nu" och Louise som varit hemma och sjuk i 2 dagar med feber och halsont. Hon är försatt i "rumskarrantän" och får inte komma ut till oss. När hon ska på toa är det ännu mer handsprit som gäller.
Det är många känslor som kommer upp när man pratar om Elias och hans sjukdom med människor som man trott att man bearbetat, men kommer nånsin att göra det? Vi har gått igenom så mycket. Oron har varit vår vardag så länge. Sorgen. Rädslan. Tankarna på alla andra barn och så klart Evelinas bortgång som vi tagit hårt. Men vi har även fått nya "speciella" vänner som vi aldrig skulle ha träffat annars. Vänner som är i samma situation och som verkligen förstår, som man känner en speciell gemenskap med. Men även andra underbara människor, som verkligen är våra vänner som hjälpt och stöttat oss. Vi vill bara tacka alla för ert stöd och omtanke! Utan er skulle livet kännas om möjligt ännu tyngre.
Idag fyller Tova 8 år (Beas kompis). Grattis! Lite presenter öppnades. Vi är så glada för att vi kunnat få möjligheten att bjuda hit henne och hela familjen Alm (Anna, Henrik, Emma, Edvin och lilla Nora) på lite mat och annat gott. De har verkligen hjälpt oss helt ovärderligt under svåra stunder. Tagit hand om Bea under flera dagar i olika omgångar. Tagit med henne från skolan och låtit henne få bo hos dem och sen se till att hon kom till skolan.
Alla barnen hade så kul ihop. Det badades, hoppades och sjöngs om vartannat. Full rulle hela kvällen. Till och med Elias blev helt pigg och verkade trivas hur bra som helst hela kvällen. Bea blev urglad eftersom Tova just nu ligger i sängen brevid henne och sover. De har planerat att de ska ta sig ett morgondopp direkt efter frukost i morgon. Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar