Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 4 augusti 2009

Minisemester på Österlen

I söndagskväll packade vi bilen och körde iväg mot Österlen. Men innan bilen kunde styra mot sitt första tilltänkta mål, var vi tvungna att "svänga in om sjukhuset" och ta prover på Elias. Sen körde vi till Ystad och hälsade på min fd kollega och mycket kära väninna Lillemor och hennes man Lennart i deras stuga. Oh, så gullig den är! En röd med vita knutar och en alldelles lagom stor trädgård med flaggstång. Inuti är den som den helt fantalastiskt sjömarint urförtjusansfull. Vi bjöds på den godaste middag med lax och annat gott därtill. Elias var så trött och hängde mest. Ser lite blek ut. Men vi tänkte att det hade han gjort hemma också, så därför körde vi iväg.
När vi kalasat på massa gott och gått en kort promenad ner till stranden körde vi vidare till Mälarhusen -"resort" till Jessica, Magnus och Sara. Det var sena kvällen, men barnen blev urglada att se varann.
På måndagen visade vädret från sin lite mindre fina sida - om man hade tänkt sig att bada. Det regnade och åskade i evigheter. Så vi tantelanter och flickorna tog en tur in till Simrishamn och strosade runt i de mysfulla affärerna där. Gjorde några fynd eftersom det nu börjat bli halva rea-priset i en del affärer. Gick sen ner till hamnen och köpte en god glass. Elias orkade inte följa med, så han mös ensam med pappa och Mange. Det var lugnt och skönt. Tog ett dopp i deras pool och låg sen och tittade på vår favvofilm "Dum dummare". När vi kom hem vände vi bara i dörren och hämtade upp Emma i Ystad.

Idag trodde vi att vädret skulle vara idel solsken, men... det vore en lögn och säga att det var perfekt strandväder. Så vi slööööade långt in på eftermiddagen. Barnen badade i poolen och lekte med hundarna. Elias mådde klart bättre än tidigare i veckan. Blev pigg, pratade på och skojade igen. Skönt att han är på G igen! Åkte in till Simrishamn igen och gick på restaurang;


Alla åt vi gott och hade det mysigt. Elias åt en hel stor låda med räkor som han fick pilla själv, innan han frågade om han fick smaka på Chrilles spättafile för att därefter tigga Emmas sista pommes frites.

Håll truten? Han satt så fint och kollade in om någon skulle råka tappa nåt litet ätbart i hamnen.

Vi har haft ett par härliga dagar i trevligt sällskap och mumsat på massor av godsaker. Elias ville inte åka hem. Tack snälla allihop för allt! Kul att träffa er alla!
Beatrice håller Kasper. Familjen Persson-Pålssons husdjur. Den största kanin vi sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar