Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 23 oktober 2009

Blodet droppar minst sagt!

Oj, vad vi är slut. Trötta och gör inte många knop. Det tog hårt att ligga inne och bli av med så många nätters sömn. Så pass att det är svårt att komma tillbaka i den vanliga rytmen. Så nu är det bara basen här hemma.
Elias håller på med sitt näsblödande. Han har haft dessa problem mer eller mindre (minst ett par gånger i veckan som minst, men annars i princip varje dag) under hela hans behandling och varit på öronkliniken. Då sa de att man inte kunde bränna, eftersom det inte är ett kärl som är förstört utan hela slemhinnan. Men sedan 3 veckor har näsan runnit blod i princip konstant och nu är det helt galet mycket. Innan Elias hade lagt sig tillrätta igår kväll så var hela påslakanet helt blodfyllt. i morse var "halva sängen" full, det droppar blod rakt ner i maten när han ska äta trots att han har "proppar" av bomull i näsan (vilket dessutom är svårt att äta eftersom han inte får luft när han har mat i munnen), droppar på golvet när han går och sätter färg på sina kläder och sen när han tar ut sina bomullstussar så kommer det STORA(ca 5-7cm) koagelklumpar... Det i princip fullkomligen sprutar ur näsan. Så idag var det bara till att ge sig iväg till öronkliniken igen akut för nya råd.
Där träffade vi en underbar läkare som verkligen tog Elias besvär på största allvar och var riktigt bekymrad över hur man skulle kunna lösa problemet. Han ringde upp Elias onkologläkare och berättade att han var bekymrad och krävde att de skulle bry sig mer om helhetsproblemet med hans slemhinnor. Han hittade även att Elias blödningsprover inte var bra i somras vilket han påpekade för läkaren. Han ville också att onkologerna skulle utreda varför. Summa summarium blev tillslut att Elias ska få blödningshämmande läkemedel 2 tabl 3ggr dagligen och ny kontakt den 6/11. Fick tiden trots att han redan var överbokad, men han var så bekymrad att han sa att Elias skulle prioriteras.
Efter besöket på öronkliniken ville Elias gå på skolans spökfest en stund. (Näsan slutade blöda som vid ett mindre mirakel i samband med besöket hos öronläkaren). Sen ringde han hem glaaaad och frågade om han fick leka med Jaffet och Anton en stund efter skolans slut. Eftersom näsan höll sig, så fick han det.

2 kommentarer:

  1. Tänk så glad man kan bli över att läsa ert senaste inlägg.. Det är glädjande att ni fick ett så gott bemötande på sjukhuset och jag hoppas innerligt att Elias ,med tiden, kommer att få ordentligt stopp på sina blödningar. Ni kämpar med så mycket just nu att det är helt otroligt att du som mamma håller näsan ovanför vattenytan.. Förstår att det inte finns något alternativ men ändå.. Ge din man och dina barn en extra varm kram idag.

    SvaraRadera