Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 13 oktober 2009

Näst sista högdosen

Idag var det då dax. Hela morgonen var jag uppe i ottan och packade väskan med kläder inför Elias näst sista högdos. Lite fundersamt är det dock, för denna gången är det inte som vanligt. Elias ska först börja med sin HDM och inte förräns i morgon blir han sövd och får metrotrexat i benmärgen. Känns ungefär som att först ta på sig jeansen och sen trosorna ovanpå. Fel, men ändå.
Chrille släppte av oss och vi hade all packning. Det blev delat rum igen OCH så klart den absolut hemskaste värstaste droppräknaren IGEN! Vi protesterade högljutt och systerglader tyckte att dubbelt upp var lite för bra, så hon trollade fram två andra droppräknare. Tack snälla!!! Den andra är bara för mycket!
På avdelningen är det fullt som vanligt. Alla har fullt upp och springer hit och dit på avdelningen. DÅ känns det skönt att vi varit med ett tag och vet rutinerna någotsånär. Jag fick ifrågasatt varför schemat är ändrat (trosorna ovanpå byxorna). Det fanns helt enkelt inte op tid för Elias idag., men detta skulle inte spela någon roll sa läkaren. Diskuterade även Elias medicinering. Han får ju knappt någon och reagerar kraftigt på dem. Han tror som vi att Elias är extremt läkemedelskänslig och kanske blivit övermedicinerad i början av sin behandling. Men förhoppningen är att cancern tagit lika mycket stryk som hans friska celler. Det är bara slutresultatet som har facit i sin hand... Han trodde även att Elias hårtappande beror på att Elias får mer biverkningar än andra. Så, tyvärr får vi kanske förbereda oss på att håret kommer att falla efter denna högdos. Om så inte blir fallet, så är ingen gladare för det än Elias. Så vi får hålla tummarna!!!
Dagen idag har gått helt överförväntan bra. Mått bra hela dagen! Fick aloxi mot illamående innan start. Så när han ätit lunch for han iväg till lekterapin och spelade biljard hur länge som helst innan påbörjade att väva. Åt med god aptit potatisbullar med bacon till middag. Bakade drömmar till alla.
Hoppas snart vi får reda på op tiden för i morgon. Det känns som det börjar dra ihop sig för fastande för Elias. Nu sitter han och ser på sitt favvoprogram Simpsons. Snart är det House. Då är det jag som laddat allt klart och ska mysa med en ny medicinsk gåta som jag hoppas på att lösa före honom.
Sov gott alla där hemma! Kram Bea, Louise, pappa, Morris och Dixie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar