Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 26 oktober 2009

Prover och läkaren funderar...igen.

Idag var Elias på dagvården och tog prover på förmiddagen. Sen var det till att vänta tills vi kunde träffa läkaren.
Läkaren blev konfunderad över Elias alla blåmärken och prickar. De var lite för många, på för många ställen och på annorlunda ställen. Benen och armarna är kanske inte de konstigaste ställena, men halsen och revbenskanten=? Så han ville att Elias skulle utredas för "annat". Han tycker Elias är en av de klurigaste han mött med leukemi. Han är inte som de andra. Reagerar på behandlingen på ett annat sätt än andra och kan inte få den styrkan på cellgifterna som andra. Elias leukemi är en av de som diskuterats mest på de internationella mötena de har.
Det blev till att emla och vänta igen. Under tiden gick han ner på lekterapin och spelade biljard medan Bea och jag körde och handlade glass och läsk till avdelningen tills på kvällen.
Klockan 3 var vi färdiga med provtagningarna för idag.
När vi kom hem så hade Karin och Isabelle kommit. Bea blev urglad! Karin och jag hade fullt ös att fixa inför våran bjudning där. Hade förbeställt sjukt många McDonalds hamburgare och pommes som vi körde och hämtade. Fick även med oss massa fina uppblåsta ballonger som vi tog med oss upp på avdelningen.
Väl hemma igen ville barnen inte sluta leka. Så Karin fick lugnt slå sig ner "fem minuter" innan de gav sig iväg hem.
Tankarna går runt. Vad är det som händer? Vad beror allt på? Varför har Elias så mycket näsblod - egentligen? Kan det vara "annat" och i så fall vad? Vad funderar läkarna på nu? Vilka prover ska de ta? Jag skulle bra gärna vilja ha tag på en Doktor House. En läkare som inte ger sig förräns hela gåtan är löst. (...visst finns de på avdelningen, men ibland känns det som att de tappar styrfart eftersom de har så många cancersjuka barn att ta hand om).

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni får någon rätsida på vad det är snart! Håller med fullständigt, man önskar att någon kunde ta ett klokt helhetsgrepp!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Vad jobbigt för er med denna väntan och oro. Skickar en styrkekram och hoppas det ordnar sig till det bästa. Nu är det höstlov och barnen kopplar av från skolan och jag tänker på Elias som också är ett barn men som får kämpa så. Fast jag inte känner er, annant än som bloggläsare, så känner jag varmt för er.

    SvaraRadera