Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 5 juni 2009

En ny dag på sjukhuset. och Tobias

Hade en tidig träff med en skolsköterska på morgonen. Jag kunde inte följa med på den här utflykten heller. Men så är det. Elias går före allt annat.
När jag kom hem så fick jag köra Bea till skolan och precis när jag skulle sätta mig ner och dricka en kopp kaffe kom Chrille på att Elias skulle till ögonkliniken - NU. Så det blev varken frukost eller kaffe utan helt vanligt stirr och kasta sig iväg mot sjukhuset.
Läkaren undersökte Elias med hur många undersökninger som helst, med 2 olika sorters droppar i ögonen - sen blev han i princip halvblind och kunde inte se efter detta. Det var en jobbig undersökning och han orkade inte fullfölja helt på vänstra ögat. Ögondropparna gjorde sved och Elias kämpar på att vara till lags och göra allt de ber honom om, men det är inte så lätt. Man mår ganska dåligt när man tänker efter hur mycket han måste gå igenom och stå ut med - varje vecka. Inte konstigt att han blir ledsen och trött på alltihop. Vem skulle inte bli det?
Summan av undersökningen är att han ska hit igen. Synen är 0,9 på båda ögonen och astigmatism på det högra. Vänster=?.
Flera har varit på änglabesök, men på kvällen kom barnens (och vårt också så klart) favoritbesök. Tobias! Innan han kom frågades det om klockan i ett kör och Bea stog i fönstret och skrek när han rullade in på gatan. Tobias bor i Göteborg, så det är inte så ofta som vi ses som skulle vilja. Bea anordnade en fiskedamm och sen tog vi bara det med fredagsmys och såg på talang och V, innan vi gick och la oss. Elias är så glad för att Tobias är här att han för första gången sovit i sitt rum sen han blev sjuk - Tobias skulle så klart också sova där i Elias bäddsoffa. Snacka om att vi tappade hakan. Kul!

1 kommentar:

  1. Hej på er, låter underbart en utflykt en dag som denna, man måste passa på. Läste här ert inlägg från ögonläkaren. Var det specialist ögonläkare ni var till? Min dotter ska nämligen också på detta, väntar på en kallelse. De ska kolla upp så att hon inte fått gråstarr efter helkroppstrålning och benmärgstransplantationen. Kan tänka mig att hon kommer att slå bakut om de ska droppa en massa i ögonen på henne osv. Alla tror att våra barn är så vana med alla behandlingar och besök, de skulle bara veta?? De vill verkligen bli utsatta för mer saker de vill bara ha lugn och ro och samtidigt vara alla till lags. Verkar som er prins är på samma sätt. Ha en underbar dag i parken, kram Maria

    SvaraRadera