Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 30 juni 2009

Högdos

I morse var vi alla trötta. Det blev ju så sent igår innan Elias & Chrille kom hem. Men vi kom iväg och var på sjukhuset kvart i 9. Då hade op ringt ner och sagt att Elias kunde komma upp. =!!!. Så det blev raketsnabbt in i duschen med hibiscrubande, nål i porten, in med sockerdropp inför högdosen och läkarundersökning - sen snabbt in i hissen. Elias hann inte ens hoppa i sängen utan körde den själv till op.
Sövningen gick galant. Han kämpar som vanligt för att slå rekord i att vara vaken. (Han har klarat nästan 3 sprutor med den "vita mjölken"). Men idag kände han sin begränsning och sa "Hejdå" och somnade sen pangbom. Det var så kul. Vi skrattade allihop. Även Bea som har fått vara med hela dagen idag.
Det gick ursnabbt på op och vi gick till postop/uppvaket och väntade på Elias skulle vakna. Han sov gott länge utan att han var arg pga av att han brukar vara hungrig. Allt har gått så smidigt idag! Härligt.
Haft samtal med läkaren om hur de tänker sig behandlingen framöver. Dagens högdos är lite av en avstamp om han ska få nåt mer alls av maintainse 1 eller inte. De tror att hans lever kommer ta stryk av denna högdos. Men hur mycket??? Men som det ser ut nu så blir det ingen mer p-asperiginas alls mer. Sprutan i benet som gör så ont och som vi upplevt varit den största "boven i dramat" i Elias behandling. Fick veta at detta är en av de nya tilläggen av preparat som inte fanns i det gamla programmet. Vi känner att han har fått flera stycken - förr fick man inga, så man får vara glad för de han klarat av. Sen fick vi också veta att Elias behandling är slut i mars 2011 ( om inget annat tillkommer med återfall så klart - men det ska det inte göra). Allt detta kommer vi ihåg, men mest av allt ringde det i öronen, när han sa att Elias har den allra bästa gentypen rent behandlingsmässigt. Den genen som är lättast att bota. Hoppas hoppas verkligen det! Det bara måste vara så!
Bea och Elias har varit en stund på lekterapin och pysslat och spelat biljard. Sen ringde avdelningen att det var dax för start. Vi krävde att få förekomma med läkemedel mot illamående, Aloxi.
Elias har faktiskt hittills mått helt ok. Tom ätit sen behandlingen påbörjades. Hoppas hoppas att det går fortsatt bra!!!

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att det går så bra, vi håller tummarna. Vi tänker på er, kram familjen Mangialardo

    SvaraRadera
  2. Åhhh vad härligt att ni äntligen är på gång med behandling igen och att det har gått så bra för Elias..
    Vi håller alla tummar för honom och det kommer gå vägen det här..

    Kram från Frida (Claras syster)

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag har skrivit hos er ett par gånger tidigare och berättat om min son som har samma diagnos som Elias och även han har fått plocka bort de 5 sista peg-asp sprutorna pga att han fick inflammation i sin bukspottskörtel. Jag tycker det har känts som pest eller kolera, å ena sidan vill man ju följa schemat till punkt och pricka men å andra sidan vill man ju inte riskera hans hälsa (mer än leukemin då.....).

    Skönt att höra att mycket verkar gå er och Elias väg just nu!

    SvaraRadera