Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 4 juni 2009

Hven men klassen

Jag vaknade strax efter 6 av ett kraftigt oväder. Det hällregnade och blåste som bara den. For ur sängen för att höra väderleksrapporten. De sa att det skulle bli ok. Inte så varmt, men uppehåll. Sen hände det nåt. Solen började komma fram, så strax vid halv 7 kunde man ana finare väder. Elias har varit med sin klass på resa till Hven. Vi samlades på skolan och sen körde vi iväg mot båtarna i Landskrona.
Elias blev orolig att han skulle bli sjösjuk, men så blev det inte. Här kan Ni se hur han står med Anton vid relingen. Ingen blev sjuk. Lite kallt i vinden bara eftersom vi satt på övre yttre däck. Här nedan är en bild när vi är på väg in i hamnen.


En bild från hamnen på Hven.


I väntan på att traktor med släp ska komma och hämta klassen.

När vi kom av båten, fikades det innan traktorn med släp kom och hämtade klassen för avfärd mot Tycho Brahes observatorium.


Då blev det fika igen. De som ville handlade suvenirer och Elias reagerade på ett sånt sätt ingen av oss varit med om tidigare. Han blev helt ifrån sig för att han inte fick köpa det han ville i shoppen. Han skek och grät. Vi tyckte det var jobbigt allihop. Synd om honom och synd om hans kompisar som inte förstod nånting. Efter ett tag lugnade han ner sig igen och vi gick på guidad tur på observatoriet. Riktigt spännande och fint. Fick veta att han hade en silvernäsa och en som bestod av mässing och en annan gul metall. Lite snopet att hans slott inte fanns kvar utan utmärktes av buskar.

Här står barnen i "slottet". Allt som finns kvar är en brunn.



Här står en staty av mannen själv när han stirrar upp mot sina stjärnor.


Lite kuddlek mellan Tove och Melanie.


Ringkastning.


På vägen mot andra sidan ön. En härlig promenad som var så vacker att gå. Stranden var full av vackra stenar och havsslipat tegel.


Tillbaka i hamnen igen blev det glasspaus. En del åt mer andra bara en...


Båtfärden hem gick hur fort som helst. Alla hade roligt och var nöjda och trötta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar