Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 18 juni 2009

YES!

Idag var det att släpa upp Bea med tuppen. Vädret var iskallt, helgrått med inslag av regn. Hon hade tid hos tandhygienisten. Vi trodde det var en vanlig koll, men tji fick vi. Hon skulle få plast i fyra kindtänder. Det tog lite mer än 1 timme innan hon var klar. Sen handla i ett rapp, hem igen och äta "frukost"...eller vad man kan kalla det - nåt som vi slängde i halsen medan vi packade ihop oss för att åka in till dagvården.
Väl där, lite sent igen...togs det massor av prover i porten. Sen skulle kirurgen komma och titta på Elias. Fel kirurg var bokad, men han kunde inte komma. Lika bra det, för den rätte kirurgen kunde kolla Elias. Det gick snabbt som tåget. Inga tveksamheter där inte. Elias ska opereras. Ok. Vi frågade om de kan ta och göra 3 flugor i en smäll och operera honom på måndag när han ändå ska sövas. Han sa; Ja! Toppen!!! Suveränt! En sövning mindre och ett stort besvär som ska bort. Yes!
Sen var det samtal med onkologen. Magnetröntgen såg bra ut!!! Gallgångarna såg normala ut. Levern ok. Mjälten förstorad = infektion?. Läkarna hade enats om att det var ok. Alltså BRA!!! Hudprovet = Urticaria/allergisk reaktion. Allså BRA!!! Elias mår bättre. Undersöktes. Allt BRA!!! Läkarna har nu enats om att Elias ska få påbörja sin behandling om 2 veckor. Ska få börja med högdos Metrotrexat med 3000 enheter/kvm kroppsvikt istället för 5000 enheter. Alltså SUPERKALASBRA!!! Vi blev sååååå glada! Äntligen ett bra besked. Som vi har väntat och längtat efter det! Vi ville bara hoppa av glädje! En annan märklig sak. I samma stund som vi fick så härliga besked började solen skina och det blev varmt ute. Är det inte ett tecken så säg! YES!!! YES!!!
Vi blev tvugna att köra ner till torget på väg hem och köpa jordgubbar. En dag att fira! Väl hemma bakades det tårtor. Grannarna blev nästan lika glada som vi för beskedet. De berättade att de ber 5 gånger om dagen för honom.
En stund senare kom Jessica och Sara och sen Liliana. De måste ha anat vilken dag det är. Anton, Elias kompis kom. Två andra dök in. Ja, huset fullt. Tur att vi har så stort bord i köket. Alla mumsade och var glada. Det måste vara NU som det vänder och Elias ska bli stor och stark och FRISK!!!
Elvispen och brödrosten totalhavererade. Tur för oss att rean startat.
Middagen lagades vid 21-tiden, men vad gör det? Anton stannade och sov över.
YES!!!!

7 kommentarer:

  1. tack för det glada beskedet på min blogg......Vad glada vi blev:o))))Ang.Almers hus....så har ni inget för er....så titta upp.Ni har mitt nummer.Ni e välkomna närsom.
    Puss på er från oss

    SvaraRadera
  2. Blir så rörd och berörd. Vad underbart med så många Yes! Härligt! Ha en härlig midsommar. Hälsningar från en för en okänd Anna.

    SvaraRadera
  3. Jag hänger på er glädje med full fart och sänder en kram till er alla, trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  4. Det finns ju bara en kommentar till det här inlägget: YES!!

    SvaraRadera
  5. Vi vet av egen erfarenhet hur skönt detta måste kännas och drog tillsammans en lättnadens suck för Elias när vi läste inlägget. Man blir så snabbt berörd av alla de barn, som liksom vår son, plötsligt kastas in i en ny verklighet.

    SvaraRadera
  6. Vad skönt att Elias mår bättre och att han kan börja med sin behandling igen.
    Vi ses nästa vecka, kram Linda

    SvaraRadera
  7. Så otroligt skönt att läsa att det äntligen har vänt för Elias och er. Skrev en kommentar för ett tag sedan om vår situation, som till viss del liknar er, med allvarligt sjuk son som till slut hamnade på IVA i respirator. Vi upplevde ju en "ketchup-effekt" när väl allt elände vände. Helt plötsligt gick allt vår väg kändes det som!

    Hoppas att det håller i sig, för vår del så är allt toppen just nu. Vår son är starkare än någonsin och livet rullar på. Lycka till, vi håller tummarna!

    SvaraRadera