Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 16 juni 2009

Sena prover och pool

Idag var vi sena som attan. Elias skulle ju ha lämnat blodprov igår, men vi skolkade och tänkte att det funkar nog bra att göra det tidigt idag...men klockan tickar på mycket fortare än vad man hinner med. Så vi var inte på sjukhuset förräns vid 11-snåret. Efterlysning hade påbörjats på dagvården... Ja, ja, proverna togs och fick skickas med akutremiss. Sorry.
Sen gick vi och hälsade på vår kära vän som också är inneliggande. Hon mådde inget vidare, stackarn. Tillbaka till barnkliniken och gick in en kort sväng på sjukhusskolan och hälsade en glad sommar till fröken Agneta. Träffade Kerstin i receptionen som berättade att hon ska skrapa triss i TV4 den 30:e augusti. Vilken tur!
Allt var slut i kylskåpet så vi körde och handlade lite snabbt innan vi åkte hem igen. Efter en stund kom goa Jessica och Sara och hälsade på. 3 påsar med kläder till Bea. Rena rama julaftonen för henne. Elias fröken Marianne tittade också förbi med ett hedersdiplom som han blivit tilldelad av kamratstödjarna på skolan. De är bara för gulliga!!! Elias går verkligen på världens bästa skola, med så underbara lärare och kompisar. Barnen känner alla i alla klasser. Det är beundransvärt. All eloge till dem alla! Ungefär tusen kramar tilldelas också!
Bea ville följa med Sara hem och leka och sova över. Så hon packade ihop halva sitt bohag och stuvade in i Jessicas bil.
Elias ordination kom. Fortsatt halv dos med metrotrexaten och purenetholen. Med andra ord; han kan få viss behandling. Bättre än ingen. På torsdag ska vi in igen och då blir det massor av undersökningar och svar - hoppas vi.
Poolen kom. En stor kranbil lyfte in "baljan" med Elias som störste åskådare. Han fotograferade. Nu väntar vi "bara" på att den ska bli installerad av de som levererade den, och en massa annat kringfix som nog tar lite tid att få till. Så kanske han kan bada i sommar. Träna upp sina muskler och reflexer och naturligtvis njuta av att INTE vara på sjukhuset dan i enda. Sjukgymnastiken kommer snart att bedrivas utanför köksingången. En och annan kompis kanske dyker i också och får igång honom.
Närmare elva, ringde Bea. Hon ville inte sova över hos Sara. Jessica som är en vänlig själ körde henne hem med all packning och grejeri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar