Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 1 juni 2009

Heldag på sjukhuset

I morse var Elias ordentligt trött. Somnade sent igår pga av kuligheter och sen funderingar innan han somnade.
Han hann med att skypa med skolan innan vi skulle iväg till sjukhuset. Först var vi på dagvården och tog blodprover. Det tar sin lilla tid innan man kommer till och så... Sen gick vi hela vägen till hudkliniken - ok, en liten avstickare gjorde vi. Köpte en glass. Elias slog till med en Åhus pärontopp. Det är ju så varmt ute! Runt 27 grader och strålande sol.
När vi kom till hudkliniken, fick vi direkt komma in på ett rum och läkaren tittade, hämtade en annan läkare som tittade. De funderade och klurade men kunde inte komma på nåt bra svar. På remissen stod det funderingen om det kunde vara svamp. Till slut bestämde de sig för att ta en hudbiopsi. Så Elias fick emlaplåster på baksidan av vaden. Efter en halvtimme fick han en bedövningsspruta - och den gjorde ONT! ! Själva hudbiopsin gick bra. En omläggning sen var det klart.
Efter den här pärsen gick vi och hälsade på vår kära vän som fortfarande ligger inne. Elias blev hungrig medan vi var där, så jag fick gå och handla mat. Kycklingspett med jordnötssås och ris. En av Elias favoriter. Så han åt med god aptit 2 hela spett.
När klockan var närmare 2 gick vi tillbaka till dagvården för provsvar och samtal med läkaren. De är alla eniga om att Elias är speciellt svår att behandla och vill därför vara extra försiktiga och göra lite fler utredningar och inte chansa. Men kommit fram till att Elias ska påbörja sin underhållsbehandling igen - försiktigt. Så idag ska han börja med 1,75 Pure-netol och imorgon metrotrexat 5 tabletter. Levervärdena: Bilirubin har sjunkit till hälften mot förra veckan och ALAT stigit. = ??? Men det viktigaste är dock att Elias mår bättre. Har börjat äta mer normalt och därför samlat på sig krafter. Så läkaren vill att Elias tar en extra illamåendetablett, så han inte blir dålig av sin behandling. Blodvärdena var ok.
Klockan 4 kom vi hem. En hel dag på sjukhuset, men så är det. Hellre det än att de inte brydde sig alls. Elias blir verkligen väl omhändertagen av "onkologen".
Kära fröken Marianne var kvar länge på skolan och hann skypa lite till innan hon gick hem. Sen kom ett skypsamtal från våra kära vänner på Island. Coolt med skype!!! Vi fick en rundvandring i deras hem. Allt är bara bra med dem. Frank njuter av fulla muggar av att vara hemma. Träffar sina kompisar och klarar sig själv. Härligt! Vi kan meddela att på Island är det fint väder och varmt idag, ca. 12 grader. Lite skillnad mot oss.
Hannes kom förbi en stund och kollade på Simpsons på TV med Elias. Kära Helené och kusinvitamin Peter kom på en blixtvisit och norpade lite angels.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar