Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 22 januari 2009

En dag med många händelser

Direkt på morgonen var Elias iväg på ögonkliniken för att göra en undersökning. Ganska jobbig för honom eftersom han är lite ljuskänslig och så trött att det är jobbigt att koncentera sig på att titta in i en apparat samtidigt som det lyser en lampa i ögonen. Att han sen fick ögondroppar som vidgar pupillen som känns som man får tvål i ögonen gjorde väl inte saken bättre. Resultatet blev att hans syn blivit försämrat på höger öga. Därefter hann vi precis i tid till EEG. Detta var en undersökning som var enkel att göra. En mössa med flera pluppar och elektroder sattes på huvudet, sen skulle han bara ligga ner och vila.
Efter detta hann vi bara en snabb vändning till avdelningen för att sedan gå till ultraljudsundersökningen av magen. Först undersökte en läkare och sedan en till. Det tog nästan en hel timme. "Tortyr" tyckte Elias för när de körde med dopplern över revbenen kittlades det så han höll på att bli tokig. Han var ju tvungen att ligga stilla och hur lätt är det när något kittlas så mycket? Kul och svårt att ligga still med andra ord.
På kvällen kom mormor och Marit och Samuel och hälsade på. Precis när de kom var det trolleri i ljusgården. Det tyckte Bea var jättekul. Sen fikade vi alla på diverse onyttigheter (men mumsfulla). Samuel var den bästa medicinen denna veckan! Elias kämpade för att orka lite när han var här. Blev jätteglad. Så de kunde spela lite spel. Samuel hjälpte Elias i rullstolen och lite annat runt honom. Jättegulligt!
Karin och jag snurrade änglar senare på kvällen. 52 st blev det kvar sen vi sålt 31 st under dagen.
Elias har blivit lite bättre. Är mindre svullen och kanske något bättre allmänt. Läkarna vill dock fortsätta att utreda vad orsaken till hans omående kan bero på, så i morgon blir det fler undersökningar. De har konsulterat en infektionsläkare och diskuterat om det kanske kan vara ett virus. Så en LP (lumbalpunktion) ska göras i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar