Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 19 januari 2009

Fortsatt obra

Elias vaknade med svåra smärtor i ryggen. Skrek högt så vi blev stressade allihop. Fick en dos med morfin och Panodil. Detta hjälpte ganska snabbt sån tur var. Fick frukost och sen körde vi in direkt till avdelningen.
Vi bor på rum 14 och Elias hann knappt lägga sig på sängen förräns han sov djupt igen... Hela förmiddagen väntade både vi och sköterskan på besked från läkaren. Till slut kom han och sa att Elias med all sannolikhet drabbats av hjärnödem (hjärnan har svullnat). Detta pga av biverkningar av hans starka kortisonbehandling. Ville ändå att han skulle fortsätta med sin medicinering som tidigare och nertrappningen påbörjas i morgon enligt Elias behandlingsprogram. Lite läskigt för om hjärnan är svullen kan det ställa till fler otrevliga händelser (kramper), men...vi håller tummarna att han inte ska bli sämre.
Det visade sig även att hans blodvärde var lite väl lågt, så han fick en påse blod på kvällen.
Chrille mår riktigt dåligt och är orolig. Vågar inte riktigt vara ensam med honom när han hörde vad de trodde vad det var för fel på honom, så han körde mer än gärna med Beatrice till baletten.
På vägen hem från baletten beställde Elias salami som Chrille fixade hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar