Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

lördag 24 januari 2009

Pest i kombination med kolera

Vad ska man skriva? Denna dagen är lik den förra i Elias mående. Det känns helt trist att han inte orkar nånting alls. Bara ligger, är på dåligt humör, klagar över smärtor och sover. Inte ens när Vincent kom och hälsade på så mådde han bättre. Spelade spel en kort stund. Kanske 15-20 minuter. Låg bara kvar i sängen och "sov".
Vi känner oss helt maktlösa. Så vi sa till läkaren att vi lika gärna kunde åka hem tills i morgon eftersom inget händer under helgen. Han blir varken bättre eller sämre av det. Vi packade ihop våra saker, lånade en rullstol och körde hem.
Väl hemma stoppade vi i en maskin tvätt och klädde Elias varmt och tvingade honom att åka ut en sväng i friska luften. Tvingade honom sen att gå säkert 50 meter. Det är knappt han orkade med vårt träningspass.
Sedan har han halvsovit i soffan och varit på dåligt humör hela kvällen. Det är förfärligt hur läkemedel kan förändra en person. Otäckt! Måtte han må bättre snart för det här är verkligen gräsligt. Inget är bra eller kul. Vad man än frågar så är svaret "vet inte" eller "jag bryr mig inte". Vi tycker det är urjobbigt-frustrerande. Undrar om han själv upplever hur trist han beteer sig?
Louise åkte och såg på bio medan Beatrice stannat kvar hos mormor och morfar till sena kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar