Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

onsdag 21 januari 2009

Inget vidare

Beatrice och jag letade efter hennes blodsockerapparat i evigheter i morse. Vi hittade den till slut på diskbänken... När hon väl var lämnad i skolan körde jag direkt till sjukhuset.
Elias satt i köket och var på uselt humör. När han fått frukost blev han något mildare i tonen men mår sämre igen. Vikten är 2 kg mindre idag på morgonen. Vilket innebar att han behövde vätskedrivande igår. Trots det har fötterna blivit svullna igen. Läkaren ville först inte ge med vätskedrivande, men ändrade sig uppåt dan. Samlade på sig ett halv kilo till middagen. Både sköterskor och läkaren varit här flera gånger och undersökt honom. Magen har svullnat upp och läkaren skickar en remiss för ett ultraljud av magen. Levern har samlat vätska. Detta gör att Elias har börjat få ont i magen och pga svullnaden börjat tycka det är jobbigt att andas. Har även fortsatt ont i ryggen och huvudet. Lite ljuskänslig och svårt att fokusera emellanåt, så han ska träffa ögonläkare i morgon. Orkar inte ta sig ur sängen pga av att han mår dåligt. Är vinglig på benen och måste ha hjälp med ett stöd av en person när han går. Läkaren vill försäkra sig om att allt detta beror på biverkningar av cortisonet så Elias ska även göra ett EEG i morgon. Det blir med andra ord fullt upp i morgon.
Vi lyckades dock få upp honom i rullstol en kort stund. Då körde vi ner till lekterapin och spånade på en skiss på en lådbil som Elias drömmer om att få bygga.
Idag var det pizzakväll och tjejerna var här en stund. Elias ramlade i köket och skrämde alla som var där, men det gick bra. Trampade troligen fel när han gick. Beatrice lekte med Isabelle (som också har cancer) och vi pysslade lite med änglar tillsammans med hennes mamma.
Chrille är orolig och har sovit dåligt, så när Elias började få ont och känna sig sämre på kvällen bestämde vi att han får åka hem och försöka sova och jag ta nattpasset. Men efter att han fått en slurk smärtstillande piggnade han på sig avsevärt och mådde hyfsat ok (för att vara idag räknat). Ringde sen både mormor och pappa och sa godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar