Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 31 mars 2009

Allt är sämre!!!


Gick hela vägen till sjukhuset. Kände att man måste röra sig.
Elias har varit på ultraljud och det såg i princip ut som förra veckan. Läkaren meddelat att de är oroliga och ska kontakta leverspecialister i Stockholm.
Det som tillkommit idag är att benmärgen "kollapsat". Blodvärden har snabbt sjunkit, vita är i princip 0 och trombocyterna är mindre än 10. Så nu får han en påse blod och ska sedan ha en påse trombocyter. Detta är man också orolig för och Elias ska därför sövas i morgon bitti och man ska titta på hans benmärg. Orsak???
Som grädde på moset ringde Christers chef, Louis, och sa att han ville att han skulle säga upp sig. Detta pga av att Christer är hemma pga av allvarligt sjukt barn. Eftersom han inte är sist in, har han sagt att han vill att Christer säger upp sig själv. Är han sänd av djävulen själv eller?
När man tror att det är som värst, dras skruvet åt och det blir ännu sämre och när man tror att kanske, kanske så finns en liten liten bra grej, men icke för oss. Men att man kan vara så hjärtlös och ringa och säga en sån sak. Det är inte mänskligt!

7 kommentarer:

  1. Äh va 17 är det som händer, finns det något man kan säga så det känns bättre för er. Jag känner Er inte men kan inte säga att jag inte känner MED & FÖR Er. Massa cyber kramar Annika

    SvaraRadera
  2. Marianne Greiff Svensson31 mars 2009 kl. 14:05

    Har följt er blogg sedan jag träffade er på avdelningen i februari. Jag var där för BCF.
    Jag blev så upprörd när jag läste om Christers chef. FY faaaan säger jag! Vår son var sjuk 1997 och makens chef ringer efter ca 8 veckor och ifrågasätter om Anton blir friskare bara för att han är hemma! Nu är det två år sedan Tommy (maken) hjärttransplanterades, dessförinnan sjukskriven ca 2 1/5 år, och chefen har inte hört av sig en enda gång!!!
    Vad är de för släkte, dom där cheferna???
    Tänker på Elias och er andra också. Styrkekramar!

    SvaraRadera
  3. Vilken skitchef!! Det är bara att inse att många inte förstår!
    Spontant låter det väldigt ofördelaktigt att säga upp sig i er situation. Tänker att om chefen vill bli av med honom, får han köpa ut honom och helst vid en tidpunkt när det inte krockar med TFP? Låter också som sämsta möjliga tillfälle att fatta några som helst beslut kring arbete och liknande. (energin räcker inte för den kampen också).

    Låter riktigt oroligt med levern och benmärgen också.

    Min erfarenhet av vården är att de ibland är onödigt hemliga. På något sätt för att skydda en mot något som är mycket mindre oroande än det man oroar sig för för att de är hemliga.
    Håller alla tummar för att det ska visa sig vara bättre än ni förväntar er!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. FÖR HELVETE!!!!!!!säger jag bara......Du/ni mår inte alls bra nu förstår jag.....
    OM det finns ngt jag kan göra så bara säg till.Passa era andra barn?Köra de till aktiviteter?Skola?vad som....ring.Du har mitt nummer.
    Stora Stora o större kramar

    SvaraRadera
  5. Så här får det bara inte gå till! Förstår om ni inte orkar men jag säger bara VÄND ER TILL KVÄLLSPOSTEN/AFTONBLADET/EXPRESSEN med er "historia"! Vad är det för d....la människa som har mage att ringa och slänga det med jobbet i fejset på er, har han inget hjärta över huvudtaget! Nej du Christer, säg inte upp dig frivilligt! Låt det bli en dyr "historia" för din chef i stället!Ta reda på dina rättigheter och släpp inte en tum! Alla företag drar in på personal nu i "kristider" och att sin chans att "sko" sig på er "olycka" är så fult så fult!
    Stå på er! Kram Katia Dahlberg
    Ps jag skulle vilja handla några änglar och tar gärna med och säljer på jobbet!!! Hör av er när ni har möjlighet att överlämna en collektion till mig 0766 334240

    SvaraRadera
  6. Hej,
    Kan bara gråta och bli förbannad. Vilken orättvis värld. För er, Elias och hans klasskamrater måste vi hålla modet uppe. Han måste bara bli frisk. Kommer förbi en liten stund i morgon, onsdag. Melanie vill lämna något. Har ni fler änglar?
    Många kramar från Clarks

    SvaraRadera
  7. Tänker på er idag och hoppas att benmärgsprovet gått bra. Hoppas ni får snabba och goda besked från det!
    Kramar

    SvaraRadera