Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 12 mars 2009

Tårar, överraskning och partytrick

I morse var det riktigt svårt att få upp Elias - han ville inte upp idag - Sprutan... Men till slut kom han upp och vi körde iväg. Jag lämnade honom till sjukhusskolan medan jag körde vidare och parkerade bilen. Han gillar verkligen skolan här. Så när jag kom blev jag inte populär. Redan innan vi var framme på dagvården började tårarna rulla.
Karin tog in honom direkt i behandlingsrummet. Elias grät och skrek. Tycker detta är det värsta han vet, men låg stilla hela tiden. Det känns inget vidare att vara obarmhärtig och "tvinga" honom till detta - men vi har inget val - och det vet Elias om. Sån tur är!
Efter detta blev det till att stanna på avdelningen under två timmar. Chockberedskap. Men allt gick bra! Suck! Elias blev alldelles matt, men det är väl stressen av behandlingen. Han har ju laddat sedan igår inför dagens behandling.
Väl hemma igen körde jag iväg till Malmö och fixade lite. Hannes kom förbi och lekte med Elias.
Kom hem och åt och sen bar det iväg igen. Körde och hämtade upp Svanhildur (mamma till en gosse - Frank, på avdelningen. Franks pappa, Brynjar har träffat Tobba flera gånger när Tobba hälsat på oss på avdelningen). Sen körde vi ut till min väninna Tobba. Hon behöver låna lite täcken och kuddar åt hennes långväga gäster. Svana och Tobba har aldrig tidigare mötts, så vi kunde inte låta bli att skoja lite med Tobba. Svana ringde på dörren och när Tobba öppnade frågade hon om hon hade fest, eller? Tobba tittade med en kraftigt frågande blick och sa att hon inte skulle ha fest förräns i morgon. Och vem är du? Ha ha vad kul! Överraskad av en "landsman". Vi hade en trevlig stund bland alla hennes gäster. Hela huset var fullt - redan.
På vägen hem skrattade vi hjärtligt åt Tobbas reaktion.
Nu syns det tydligt att Elias börjar få ögonfransar och tendensen till hår syns mer.
Chrille lärde barnen lite partytrick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar