Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

söndag 29 mars 2009

Svullnaden kommer tillbaka & Frank hälsat på

Sovit ok i natt. Åt lite frukost i omgångar, men sen legat i soffan och haft ont och känt sig dålig. Hans svullnad har börjat komma tillbaka... Ögonen är fortsatt gula. Orkar ingenting. Sover mycket. Idag har morfinen inte samma goda verkan. Idag blev han inte pigg.
Trots det såg vi fram emot besök av våra nya Isländska vänner från avdelningen. Frank, som också behandlas för leukemi (transplanterad för andra gången). Han mår heller inget vidare och kan inte äta och mår illa och kräks - så vi är i samma sits. Våra pojkar mår riktigt dåligt. Frank har samma sätt att röra sig som Elias. Stackars stackars pojkar!!!
Storebror Anton kom en sväng och så filmen Bedtime stories med de andra.
Vi fixade tacos i all sin enkelhet och Frank åt lite. Elias kunde inte få ner nåt och ville prova med kickenbits från Burger King. Chrille ordnade det och han fick i sig lite. Bra! Bjöd på glass och de åt ett par skedar.
Frank såg fram emot att sitta framför kaminen, så den tände vi på en stund innan de skulle åka hem.
Elias säger att han är rädd för att ta sin medicin och gråter. Vi är rädda. Förstår att det inte är bra alls och kanske måste vi vara beredda på att Elias inte kan fullfölja sin behandling som det är tänkt. Svullnaden betyder ju att hans lever inte fungerar som den borde. Lågt albumin igen? Ihop med högt bilirubin= obra.
Trots att Elias var så dålig bestämde vi oss för att inte åka in. Det är helg, så han får stå ut tills i morgon och vilka besked vi får då - kan vi bara be om att de kommit fram till nåt bra.

3 kommentarer:

  1. Har läst om Er kamp ett tag men inte kommenterat tidigare. Kämpa på och vi är många som håller tummarna att Elias skall få behandling som planerat.
    Annika

    SvaraRadera
  2. usch.....detta berör mig så mycket...Vet inte vad jag ska skriva....Har just nu inget att skriva..tycker att det mesta just nu är FAN med denna sjukdom.....Vet att det inte hjälper att skicka styrkekramar men gör det ändå.Man vill bara skrika rakt ut....Fan ta denna sjukdom

    SvaraRadera
  3. Tråkigt att läsa om fler barn som ska hamna på Avd 64 inte för att det är en dålig avdelning utan orsaken till varför dem ligger där!
    Vet allt för väl hur ni känner!
    Det är en kamp utan dess like som dessa barn går igenom.
    Positivt att ni gör änglar och vill ordna saker för barnen! Min mamma gjorde en hel del när min son låg där. Köpte julklappar till barnen och påskägg osv. All uppmuntran behövs.
    Kram Jessica, Ryans mamma

    SvaraRadera