Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 26 maj 2009

Besked o Kaniner

Idag skickade vi iväg Elias till skolan! Trots att han knappt fått nån ting i sig. Han var sååå förväntansfull! Vi kom överens att han skulle stanna på förmiddagen, äta lunch med sina kompisar och sen bli hämtad.
Chrille och jag gick ut i den trädgård vi har på baksidan och började plocka stenar/plattor inför en kommande grävning. När klockan var strax efter 11, ringde Elias och ville komma hem. Chrille hämtade honom och Elias la sig raklång i soffan. Han var helt slut! Vi ringde in till dagvården och undrade om vi skulle komma tidigare för att de skulle hinna få provsvar innan vi skulle träffa läkaren. Så vi körde. Träffade flera vi känner på avdelningen. Babblade massor med Svana och Brynjar och Elias tog en sväng in om Frank.
Läkaren hade ett långt samtal med oss. Elias har nu gått ner till 33kg, pga av att han knappt inte kan äta. Det viktigaste är att Elias inte ska göra några uppehåll med sin nuvarande behandling. Tabletterna som han skulle egentligen ska ha som underhållsbehandling. Om han gör uppehåll finns det risker att han får tillbaka sitt tillstånd då han hamnade i respiratorn eller får ett återfall. Levern är inte bra. Leverläkaren vill att man ska behandla med cortison, men det tycker inte onkologerna, för det kan trigga igång att Elias får en svampinfektion igen. Han berättade att man diskuterar Elias på nationella rådet eftersom han mått så mycket sämre än någon annan. Ingen kan förstå varför det är så eller vad man ska göra. Just nu får han sina viktiga tabletter. Nytt ställningstagande nästa måndag. Dvs inte närmare någon lösning på hur man ska behandla honom - än.
När vi körde hem blev vi tvugna att stanna 2 gånger för att han kräktes... Vi hämtade upp Bea hos sin bästis Tova. Vad skulle vi göra utan våra goa vänner Anna och Henrik som finns där hela tiden och hjälper oss?

Beatrice håller i sin kompis kanin som heter Bea. Självklart tycker Bea att denna är den sötaste av alla fyra.
Elias fick hålla en kaninunge. Så söt!!
Elias håller en annan sötnoskanin.
Hela kvällen ojade sig Elias över hur illa han mådde och kräktes igen. Kände sig febrig, men hade ingen temp och fick utslag på benen. Jag ringde avdelningen och fick provsvaren - alla leverproverna är sämre än förra veckan...

1 kommentar:

  1. Herlige bilder, er det deres kaniner eller er det bare på besøk???
    Vi har en liten, men sinna guttekanin. Han heter Trampe og tramper med bena som en illsint tenåring *knis*
    Håper beskjedene var positive, tenker på dere!!

    I morgen tidlig reiser vi sydover, skal sende dere gode og varme styrkeklemmer fra syden:)

    Kilovis med styrkeklemmer fra meg og mine

    SvaraRadera