Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 11 maj 2009

Provtagning, sjukgymnastik och fiskespö

Vi åkte direkt till sjukhuset för provtagning på morgonen. Elias känner sig inte bra. Mår illa och känner sig "sjuk". Alla vi mötte med anknytning till avdelningen var ledsna...
När Elias tagit sina prover chansade vi på att få träffa sjukgymnasten och lyckades. Elias fick ett regält träningspass med; knäböj, balansträning, benmuskelträning, träningscyklande i 6 minuter och gick på löpbandet i 200m. Vi provade även ut en rullstol som ska passa lite bättre. Ett varv till skolan medan vi väntade på provsvar.
När proverna var klara mötte Tobba upp innan vi gick in till läkaren. Elias blodvärden var klart bättre. Trombocyter på hela 127! Hb var också lite uppåt. Vita neråt, men ok. Leverproverna desamma. Vi pratade om svaret jag fick förra onsdagen och nu sa hon att det hade diskuterats, men att det inte var helt säkert. Utan det får bli "dag för dag" besked. De ska ha en ny diskussion om hur hans behandling blir i morgon... Så det känns bättre med denna informationen, även om vi är på ruta 1 igen och inte vet något om morgondagen.
Efter läkarbesöket möttes vi i köket och pratade lite med Frank, Svana och Brynjar. De ville komma och hälsa på oss, men Bea känner sig inte bra (skolan ringde) så vi bestämde att vi kunde försöka åka till Alnarpsparken i morgon i stället. Tobba med familj hänger på.
Bea hämtades. Svårt att veta om hon verkligen är sjuk. När vi hämtat henne kände hon sig bättre och sa att hon tänkt mycket på Evelina och undrade vad som hänt. Sa senare under kvällen att hon hade ont i halsen.
När Bea var hämtad och vi ätit lite körde vi ner till fiskebutiken i Lund. Äntligen fick Elias köpa sitt efterlängtade fiskespö och några krokar. Han var så nöjd och vill åka och fiska så snart det bara går.
Vi är så trötta allihop. Jag orkade bara inte vara uppe och var tvungen att lägga mig och vila en stund. Vi åt middag, såg en stund på TV innan vi la oss tidigt. Svårt att somna var det ändå med alla tankar som far runt i huvudet.

4 kommentarer:

  1. Knäböj och benmuskelträning, inte illa Elias! Kom bara ihåg att grimasera lika mycket som jag gjorde på tävlingen...
    Tänkte att jag skulle berätta hur mycket pengar som vi "lyfte" ihop i lördags, det blev 12 242,50kr! Hitta nu på några trevliga sätt att spendera pengarna.
    Många hälsningar
    Stefan

    SvaraRadera
  2. Hej Elias!
    Läste att du köpt fiskespö. Här har du mästerfiskaren. En stående inbjudan till Gropahålet i Yngsjö till dig och din familj så ska jag lära dig allt om fiske.

    Ses på lördag i Revinge
    Figge

    SvaraRadera
  3. Tänker på er!! Vi håller tummarna för att Elias ska få fortsätta sin behandling som planerat!
    Stora kramar fam Wallinius

    SvaraRadera
  4. Mina tankar går hela tiden till Evelina. Vi har bara träffat henne en gång, eftersom vi bara är på dagvården. Ändå känns det som man känner henne genom bloggen. För er måst det kännas väldigt hårt. Ni har levt nära varandra och Elias har samma sorts cancer.
    Oscar fick ett fiskespö igår och var ute på Ön i Limhamn och fiskade horngäddor. De hoppar upp på ytan. Det var först gången han fiskade. Jag blev också lite frälst.

    SvaraRadera