Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

onsdag 6 maj 2009

Svåra besked

Idag var det alltså dax för provtagning igen... Innan vi åkte iväg kom Karin förbi och åt frukost. Sen åkte vi in till sjukhuset. Elias gick in till avdelningen med hjälp av en rullator och tog sen sina prover och vi träffade flera av de inneliggande. Evelina (som också fick diagnosen ALL nästan samtidigt med Elias) ska transplanteras i morgon och mår riktigt dåligt. Vi blev alla ledsna och hoppas att hon ska kunna börja må bättre fortare än snart. Elias gick in till Frank och la sig i soffan. De har funnit varann och umgås på lika villkor. Det var mycket pratande med de man känner där.
När Elias provsvar var komna kallade en läkare in mig och berättade att Elias sakta ska påbörja sin cellgiftsbehandling igen - men ska inte ha mer högdosmetrotrexat alls mer. Detta kom som en chock! Han har 5 st kvar men ska alltså inte ha fler pga av hans levervärden. Vad innebär detta? Vilka är då riskerna för att han ska få återfall eftersom han inte kan fullfölja sin behandling? Fick veta att det kanske gäller fler av hans cytostatikapreparat... Jag har mått illa hela dagen sedan det här beskedet och känner mig helt nedslagen och rädd. Orkar inte göra nånting och hoppas att det hela är ett missförstånd, så Elias kan fortsätta få sin behandling även om det blir lite senare än schemaplaneringen.
I morgon är det "bara" sjukgymnastik som gäller för Elias på sjukhuset. Och nya provtagningar ska tas på måndag. Vi ska hålla tummarna att hans blodvärden inte sjunker lika katastrofalt som förra gången så benmärgen kollapsar.

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi tänker på er, det var trevligt att träffas igår, kram Amanda och Linda

    SvaraRadera
  2. Vi önskar Elias och er allt gott!!!
    Vi tänker på er!
    Kramar från familjen Elin, Elsa, Erik, Maria och Fredrik

    SvaraRadera
  3. Tänker på er, usch dessa besked, dom är så fruktansvärt jobbiga,,
    Kämpa på

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Usj, det var ikke koselige nyheter!!! Mange varme styrkeklemmer kommer deres vei i dag også :) Kjære Elias som hele tiden får nedtur på nedtur, nei prøv å tenke at dette skal gå bare en vei. Synes jeg ser dere foran meg, ute i hagen med lekende barn i poolen og en avslappet mamma og pappa ved siden av.

    Unner dere ALT godt, glem ikke at det finnes håp!!

    Varmeste styrkeklemmer fra Lena

    SvaraRadera
  5. Hej.Vi får verkligen hoppas att dom hittar en allternativ medicin till Elias om så är fallet att han inte kan fortsätta med denna.Dom är duktiga här.Allt kommer att gå bra.Vi ses och hörs ni är i våra tankar och tack för allt er stöd.Ps nu är hon en Texas tjej Ds

    SvaraRadera