Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 8 maj 2009

Lite leverinformation...

Elias mådde inte bra i dag heller. Känner sig sjuk-sjuk. Kan inte riktigt definiera på vilket sätt. Bara sjuk, ont i kroppen, olustig , svårt att äta, hängig, tror sig ha feber utan att han har det när vi tar tempen. Är ledsen och vill bara börja må lite bättre. Vi vet inte riktigt vad det här är. Oro? En reaktion på hur sjuk han faktiskt var? Eller är han sjuk? Eller ska han reagera igen på nån medicin?
Till slut drog vi upp honom från soffan och körde iväg en sväng. Handlade lite fler uteväxter och en stor ytterkruka och sen vidare och hälsade på mormor och morfar. Lite bättre blev det, men han åt ingenting alls... om man inte räknar några tuggor chips.
Beatrice och jag körde vidare till Malmö. Idag var det genrep på Palladium. Oj, vad duktiga de är! Helt bedårande! Beatrice vägrade åka därifrån och ville stanna och titta på alla som skulle "repa". Medan vi var där ringde läkaren upp från avdelningen. Lite svar har kommit från leverbiopsin. Man kan se att han har en inflammation och ökat fett i levern. Vad detta beror på vet de inte. Fett i levern får man innan levern blir ännu sämre och bildar en levercirros. Det är dock inte säkert att Elias kommer att utveckla detta utan fettet kan gå tillbaka igen. Inflammationen = ? Men fler svar väntas och vi får vänta ännu längre med ett slutgiltigt besked. Så dagens summa är att levern inte är bra och våra frågor är; Vad ska man göra åt detta? Vad innebär det? Hur ska Elias fortsätta sin behandling? Kan han fortsätta?
Bea och jag köpte med oss lite Taimat som tom Elias åt lite av. Vi slank in till våra grannar en kort stund innan vi snurrade runt i huset med lite olika göromål. Elias & Chrille såg hockeyn bla.

1 kommentar:

  1. Levern är bra på att återhämta sig vad jag har hört. Fett i levern går tillbaks om det som orsakade det upphör (i alla fall om det orsakats av alkohol)Har läst någonstans att det tar en månad ungefär. Inflammation och hepatit är litet värre, men reversibelt vad jag vet. Har det däermot bildats ärr så går det inte tillbaks. Levern har en stor överkapacitet och ofta kan även fd äldre alkoholister med ärrvävnad leva normalt förutsatt att de slutar dricka. (jag är som sagt var inte doktor, så man får ta mig med en nypa salt, men det är vad jag hört i alla fall)
    Ni måste ju få tid och resonera med läkarna om nästa steg. Vet de att det är cytostatikan som påverkat levern? Det kan inte ha varit otur med en riktigt konstig infektion? Låter orimligt kanske, men ändå. Tyvärr är det ju ofta så att läkarna alltid är litet stressade och man själv har fler frågor efter man talat med dem än innan.

    Håller alla tummar för att Elias mår bättre snart och att man kommer på något fiffigt med fortsatt behandling.
    Kram Anna

    SvaraRadera