Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

måndag 4 maj 2009

UTSKRIVEN!!!

När vi kom till avdelningen fick vi veta av en annan inneliggande att Elias hade bytt rum. Och vips hamnade Elias hos Karin på dagvården. Det var många sjuka av personalen och mycket att göra, så Karin fixade provtagning. Sen blev det träning hos sjukgymnasten och sen även lite skola. Matte ränades innan Elias käkade lunch. Vid halv två kom läkaren in och sa att proverna är ok och att Elias kunde få bli utskriven. Yes, vad skönt! Dock är proverna inte så bra att han kan påbörja sin behandling igen, så på onsdag är det dax för ny provtagning och nytt ställningstagande.
Det är så skönt att Elias mår så bra att han får vara hemma!!! Även om det är sjukt långt kvar på cellgiftsbehandlingen och "vägen tillbaka" innan Elias ens kan röra sig fritt. Hans motorik är helt utslagen. Musklerna så extremt försvagande och balansen likaså. Han ser ut som en bebis som ska lära sig att gå, men stelare. Men med gemensamma krafter kommer han att bli bra igen. Träning, träning och ett mål.
Just nu sover Elias tillsammans med en av oss i vår dubbelsäng, och en av oss sover inne hos Beatrice i en extrasäng vi köpte. Igårkväll sa Elias; "Jag längtar tills jag kan sova i min egen säng i mitt egna rum". Men han vågar inte ännu och det är dumt att chansa. Så målet blir att Elias ska kunna sova en våning upp snaaart.

4 kommentarer:

  1. Läser er blogg varje dag och följer Elias resa med stort intresse. Har själv en son med diagnosen ALL och även han har råkat ut för mängder med biverkningar. Precis som Elias så hade han en enormt tuff period när underhållsfasen skulle börja (efter ca 5 månaders behandling) den kulminerade med en elak form av lunginflammation (pneumocystisk Carinii) och 2 veckor på Barn-IVA i respirator.

    Vad jag vill säga är att barn är fantastiska på att återhämta sig. Vår son blev efter detta utskriven, det var i början av mars, och nu är han så stark och springer och leker precis som han gjorde före behandlingen startade i september. Helt fantastiskt! Jag är säker på att Elias snart kommer att vara på benen igen och ni skall se att han snart mår bättre och springer han också!!!

    Hoppas ni får en fin vår och sommar och att allt elände vänder! När det vände för oss så blev det som "ketchup-effekten", allt som varit dåligt och jobbigt blev positivt istället. Hoppas ni får uppleva samma sak!

    SvaraRadera
  2. HERLIG at han endelig er utskrevet, det er da noe å glede seg over!!!! Veien tilbake til livet er kanskje lang, men dette skal dere klare....ja vi som følger dere, skal støtte oppunder så godt vi kan :))
    Dere virker jo så fornuftige og setter dere små mål, som dere kan nå. Setter man seg store mål, så er det så mye mer vanskelig.
    Nå skal jeg til tannlegen, noe jeg hater....men etter å ha vært her inne, så skal jeg ikke klage over tannlegen!!! Bare litt...*knis*

    Kos dere hjemme nå, varme styrkeklemmer fra meg og mine

    SvaraRadera
  3. Vad vi blir glada att läsa detta! Underbart!

    SvaraRadera
  4. (Forts från förra kommentaren)För att trösta Elias lite kan jag ju också berätta att när vår son väl kom ner från Barn-IVA så hade han i princip inga muskler kvar i kroppen. Han kunde inte ens sitta upp själv, än mindre stå eller gå. Men allt eftersom veckorna har gått har han blivit starkare och starkare och nu springer han som sagt på precis som han gjorde innan behandlingen startade.

    Han är stark och han mår bra! Dessutom har håret kommit tillbaka och han har fått tillbaka sitt "vanliga" utseende. Personalen på sjukhuset känner inte igen honom. Han har tom fått presentera sig igen på riktigt för en av clownerna på sjukhuset som inte kände igen honom. Trots att de träffats nästan 2 ggr i veckan i 8 månaders tid...!

    Kämpa på!

    SvaraRadera