Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

söndag 3 maj 2009

Love kom på besök

Elias satt med datorn igång redan på morgonen och chattade med Love. Så hans mamma ringde och hörde om vi kunde ses. Det blev en go frukost i goa vänners lag. Massa pratande och mysande. Killarna spelade lite spel och såg på film. Storebror Anton kom och de tog en sväng på Linero med Elias i rullstolen. Elias är ledsen för att han inte kan röra sig utan stöd. Det blir lite svårt att leka när han inte kan springa, hoppa och cykla som sina kompisar.
Kanske kanske är vi ett steg närmare gåtan pool. Allt för att vår prins ska hämta upp sin muskulatur så snabbt som möjligt. Hille känner någon som säljer pooler, som hon ringde och hörde om vi kunde göra förfrågningar. Så det får bli morgondagens ena projekt. Allt vi vet är att vi ska ha en pool med tak, för att slippa uppvärmingskostnader. Ekonomiskt och miljövänligt. En pool kan verka enkel att bestäma sig för, men ikke! Det finns så många olika sorter. Glasfiber"balja", plastpool (PP), linerpool med stålstomme, linerpool med betong som man murar upp... Sen kommer nästa detalj - var kan man ställa den? Vår trädgård är allt annat än stor. Hur ska vi gräva? Var gör vi av alla jordmassorna? Vem kan hjälpa oss? Sen sist men inte minst - det är hysteriskt dyrt. Även om vi planerat att använda försäkringspengarna så är det inte ens hälften av kostnaderna. Men å andra sidan - Elias får inte åka utomlands under 3 år, kan inte bada var som helst pga av att han är så infektionskänslig och framförallt behöver träna upp sin muskulatur - vad är då pengar? 3 års osemester är kanske +-0 i kostnader och då blir trots allt vinsten så mycket större.
På kvällen klagade Bea på att hon hade ont i huvudet. Opps. Hennes blodsocker var allt annat än bra. 21.6. Inte konstigt att hon inte mådde bra. Stackars Bea! Så natten kommer innebära blodsockerkontroller var annan timme.
Tur att Elias mår ok i alla fall. Nu ska vi tjata igen att pojkarna ska göra sig i ordning och hoppa i loppelådan.

1 kommentar:

  1. Hej
    Lucas storebror Oscar vill att alla i klassen ska ha en ängel nu när dom går ut nian, hur gör jag för det är viktigt att tjejerna får välja ängel( får jag låna tavlan) Figge har alla uppg ring eller maila till mig så hämtar jag. 1000 kramar Lotta ( Lucas P99 )

    SvaraRadera