Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 21 maj 2009

Lite av varje

I två dagar har vi bara varit hemma och varit medan Chrille har hjälpt grannen med att bygga staket. Ok, jag har jobbat ett pass också och har två till inbokade, så det kommer kännas fint med lite lön en dag.
Vi ska ju åka till Legoland på Elias 10-årsdag. Han håller på att längta som bara den. Det är barncancerföreningen som ordnar resan. En del av kostnaden får man själv stå för och barncancerföreningen resten, men det blir ändå ganska dyrt för oss som är 6 personer i familjen. Men pengar är pengar. Det är döda ting. Det viktigaste för oss är ändå att barnen ska må bra. Och vi är övertygade om att bara läkemedel kan inte bota Elias. Han måste få lite glädje emellanåt för att hämta kraft. Så nu hoppas vi så klart att inget ska sätta käppar i hjulen. Vi vet ju ännu inte hur de planerar hans fortsatta behandling... Vi bara måste se till att läkarna förstår hur viktigt det här är för honom. Vi vet ju att han har strika förhållningsregler med att inte få åka utomlands på 3 år. Det kan väl inte gälla Danmark. Vi som bor så nära.
Dagarna går här hemma. Elias mår ganska ok - med våra mått mätt. Äter fortfarande knappt nånting. Frågade honom om han ville försöka prova cykla, men då blev han jätterädd. Det vågar han inte ännu. Blir fort trött när han gör något, men det är inte konstigt. Han har ju inte så mycket kraft än. Musklerna måste tränas. Och det gå framåt för varje dag. Får lätt ångest och blir orolig. Vill inte lägga sig själv och är rädd för att få nya infektioner. Vad jag önskar att det här var över snart!!!! Vi längtar till den dagen då vi inte behöver ens tänka tanken behandling, infektioner, cellgifter mm, utan bara kan fokusera på sånt som hör till den "vanliga" vardagen.


4 kommentarer:

  1. Den dagen kommer att komma då all denna mardröm är över, vi sitter glada vid er stuga og pojkarna paddlar kanot, och vi snackar skit, Bea och Helga hoppar trampolin, Louise med sin ipod och snackar om pojkvänner, Sveinbjörn och Chrille vid grillen, Du och jag med skumpa skrattande, bina flyger över bordet, elektroniskt dödade, sommaren i luften och Elias frisk
    Kramis Tobba

    SvaraRadera
  2. Tobbe over her skriver kloke ord han, helt enig med han jeg!!!

    TUSEN TAKK for koselig post i dag, den kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt!!! Nydelige skytsengler som nå henger rundt halsen på Elisabeth, mens den andre skal jeg ta med meg under puten ;-)
    Elisabeth fikk i dag vite at hun har epilepsi og det var et lite slag i ansiktet. Men dette kjenner dere til, så i dag er vi litt tunge til sinns.
    Men vi måtte jo få takket dere, utrolige snille er dere. Varme og gode mennesker som vi er glade for at vi har blitt kjent med.

    Nattaklem

    SvaraRadera
  3. Jag förstår hur ni känner och tänker. Jag känner likadant. Jag hoppas att vi också kommer iväg till Legoland. Det vore jättetråkigt om det inte gick att åka. Barnen behöver verkeligen detta att se fram emot och vi med.
    Vad skönt att Elias mår lite bättre nu.
    Vi ses, kram Linda ( Amandas mamma )

    SvaraRadera
  4. Hej.Skönt att läsa att Elias mår bra.Även om det känns väldigt hårt för oss att se alla andra lyckas så är det ju det vi ändå vill.Saknaden efter Evelina är olidlig och vi önskade att vi ficka vara där på avdelningen och kämpa vidare med er andra.Allt gick så fort och väldigt oväntat.Ni har hela tiden varit så fina och goa mot oss alla inte minst Evelina,och vi tänker mycket på er.Kram på er alla.
    ps skickar sista ängle pengarna snart ds

    SvaraRadera