Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 14 april 2009

Bättre & bättre dag för dag!

Elias vaknade upp efter en natt i sin "andningsmaskin" och verkade må märkbart bättre! Han var dock trött och slumrade mest hela förmiddagen. Fröken Agneta från Sjukhusskolan tittade förbi & spred glädje omkring sig till alla, givetvis mest till Elias. Idag kunde vi få försöka med fast föda igen men Elias väntade ända till sena em. innan han beställde 1st fiskpinne, 1st hårt rostad macka med ost & äppeljuice. Han åt nästan allt! Han får också sond mat konstant och magen arbetar (vilket man kan höra ljudligt från köksingången!) och gör det den ska. Eftersom hans tarmsystem legat i dvala under ett par veckor så tar det några dagar för dom att komma igång till fullo och när dom är uppsvällda så tar dom inte upp all näring lika bra men det går framåt. Maria tittade förbi med nybakade kanelbullar och en sån smaskade Elias på med mjölk medans jag var en snabb tur på banken & mäklaren. Livet omkring stannar inte och väntar för att vi är här och i dessa deklarationstider så gäller det att göra rätt. Annette åkte hem till flickorna som mormor servade på eftermiddagen och Elias slappade framför datorn i 2 timmar innan han fick nog.
Precis när han somnat så var det dags för nummer 2 och vår portabla toalett rullades in (han är uppkopplad till 3 medicinpumpar, 1 andningsregulator & 1 sondmatning så man springer inte in på toa så lätt) så att han kunde sätta sig. Tyvärr kom det en massa nummer 1 utanför så hela golvet flöt. Jag kastade underlägg på golvet och fick sedan hjälp att få in honom i duschen och bädda rent. Nattens mediciner levererades innan en nöjd, blå, Region Skåne pyjamas somnade in.

9 kommentarer:

  1. Skönt att läsa att det går framåt, kikade in flertal ggr i går för att kolla till er, tänker mycket o massor på er..

    Styrkekramar till er alla
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej! Nu har vi också fått upp ögonen för er blogg, via Beas fröken Marie. Vi har tänkt mycket på er, speciellt sedan Anders och Oskar träffade Annette på ICA Tuna 5/4. Vilken kämpe han är, Elias, och ni andra också! Vi håller tummarna för att trenden "bättre och bättre dag för dag" fortsätter! Kristina (och resten av familjen)

    SvaraRadera
  3. Herlig å lese, blir glad helt ned i tottillene jeg!! Jammen på tide det snur for Elias nå, han har kjempet nok for å århundreder fremover!!! Du skriver på en avslappet måte og når pappa/mamma gjør det....da føler vi oss trygge på at denne kneika er over for denne gang :)

    Styrkeklemmer i kilovis fra meg i dag også :D

    SvaraRadera
  4. Hej hela familjen! Vi läser bloggen varje dag och kan bara konstatera vilken kämpe du är Elias. Du har även otroliga föräldrar. Kämpa på så ses vi nog snart på handbollsplanen igen.

    SvaraRadera
  5. Nu tackar jag min Gud
    Vi kommer till Sverige i morgon kvell
    ses pa fredag!

    SvaraRadera
  6. Vilken tuffing. Heja!!! Stora kramar från kusin Louise med familj, Täby.

    SvaraRadera
  7. Härligt!!! Fortsätt kämpa Elias!

    //Zelda med familj

    SvaraRadera
  8. Härligt att höra, verkligen ljuvliga ord att höra att det börjar bli bättre!!!!! Det är ni verkligen värda! Säg bara till när ni behöver headsetet o virusprogrammet, nu praktiserar jag i Södra Sandby så kör förbi Lund varje dag, bara ropa till! KramKram på er o fortsätt kämpa!!!

    SvaraRadera
  9. Jag har läst er blogg, och jag hoppas verkligen, av hela mitt hjärta att det ska gå bra för Elias! Han är en riktig kämpe

    SvaraRadera