Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

torsdag 23 april 2009

Bondpermiss

Denna morgon lät vi Elias sova länge eftersom han var fastande. Sjukgymnasten kom kl. 10 & körde lite övningar. Klockan 10.30 skulle vi upp på kontroll av lever & galla igen. En ultraljudsundersökning tar normalt 20-30 min men idag tog det 1 timme & 1 kvart innan dom var nöjda. Levern har spökat innan och det dom kollade noga idag var dom olika flöden som finns till/från levern. Sedan när vi kom ner på avd. igen så gjorde vi en snabb macka innan Elias ville käka mat på Valvet, en lokal restaurang i närheten av sjukhuset. Läkarna hade sagt att vi kunde få lite tid utanför dom vita väggarna under ett par timmar. Vi ringde mamma som kom i full fart efter att ha försökt vila lite efter en tidig morgon, väckt av vår ena hund som tyckte att hon skulle ha lite vassa klor i ryggen. Elias åt grillspett med jordnötssås & ris innan vi bestämde att vi åker inte tillbaka nu, vi åker hem! Sagt & gjort, vi stack hem och satt ute i den varma solen. Annette cykel hade fått punktering trots punkteringsfritt däck!? så det var till att köpa nytt och fixa till. Resten av dagen förflöt finfint och vi tog Elias kompis Hannes med på en promenad i det vackra vädret. Först fick vi ringa upp till avd. och berätta vart vi rymt men det var ok så länge vi var tillbaka kl. 20. Beatrice följde med en kompis hem och vi hämtade upp henne när vi körde in för kvällen. Elias har haft problem med värk i sina fötter, förmodligen en kombination av stukningen häromdagen samt överansträngning, så när vi skulle iväg så hade han jätteont. Jag bar ut honom i bilen så att han slapp den värsta värken. Väl uppe på rummet igen så slappade han lite framför datorn innan han skulle se -Mumien Återkomsten- på TV. Nu, strax efter kl.21 så väntar vi på att en ny nål ska sättas i porten så att vi kan ta nya prover imorgon. Förhoppningsvis så kan vi ta lite ledigt imorgon också. Vi ser att Elias mår bra av det & då mår vi också bra!
En annan otrolig överaskning fick vi idag då en av våra vänner hade fixat så att vi får en storstädning av huset på lördag. Gud va skönt att proffs kommer och fixar med det som vi inte riktigt hinner med. Tänk att få komma hem till en renskrubbat hus som luktar friskt som en sommarbris. Det är värt massor i denna stund. Nu står sköterskan i dörren så det är bäst att vi beger oss bort i "stickerummet" för dagens sista händelse innan John Blund kommer med sitt glitter.

5 kommentarer:

  1. Heja Elias!!!!
    Fantastisk kul att det går framåt med stora kliv! Härligt kämpat! Hoppas att vi ses på lördag när det är Lugi P99´s egen cup!

    Sköt om dig!

    Bästa hälsningar till dig och din familj från familjen Nordén / Charlotte

    SvaraRadera
  2. Så skönt för Elias att komma ut hem lite. Jag blev rörd när jag läste om vännerna som ordnat med storstädning. Mitt i prick vad man uppskattar just nu.

    SvaraRadera
  3. Gud vad härligt! Heja Elias! Din kämpar glöd är otrolig! Du kommer kunna förändra världen om du vill!

    Kram

    Zelda med familj

    SvaraRadera
  4. Hej Va skönt att ni kunde lämna avd lite det behöver man för att ladda.Kämpa på Elias det här ordnar sig du blir bättre och bättre och frisk.
    Er stor städning är jag riktigt avundsjuk på.Vi har permis och vad gör man på den? Jo städar och grejar för att det inte ska se för jävligt ut nästa gång man kommer hem.Men ni är väl unnade den städningen så klart.Ha en riktigt varm och skön helg med handboll som är toppen kul att se. Kram på er alla och Evelina hälsar att hon ska välja den största glassen som finns.

    SvaraRadera
  5. Ps ni hade frågar fagge om besöks räknaren. Klicka på min så kommer ni in där man fixar en sån.
    Kramis

    SvaraRadera