Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 3 april 2009

Lite lite lite bättre

Läget är status Q. Dock fungerar smärtlindringen ok när han får den. Samlar på sig vätska och får urindrivande. Pulsen gått ner från 160 till ca 140. Det är bra!
Strax innan klockan fyra kom 2 av läkarna in för att berätta om vad de kommit fram till idag. Inte mindre än 11 stycken läkare med olika specialkompetenser har haft "lunchmöte" kring Elias. Dessutom är leverläkaren i Sthlm också involverad, så nog kluras och kämpas det från alla håll. Ultraljudet av levern såg ut som innan och det man specifikt tittade på idag var hur kärlen fungerade och de var bra! EKG:t var också ok, bortsett från den snabba rytmen som man inte riktigt kan förklara. Smärtorna, infektionen, febern, in/uttorkning???
På måndag ska man provocera upp ett amylasvärde för att komma ett steg närmare en lösning, genom att ge honom albumin igen. På tisdag är det sövning igen för ny kontroll av benmärgen.
Elias är ju matt men ändå gott gry i honom när han är vaken och inte har ont. Om han bara kunde få i sig nåt med näring så skulle det nog göra underverk. Han är för go och håller koll på alla sköterskorna som jobbar så de inte glömmer sina kontroller och medicinerna han ska ha. Håller reda på alla värden som tas över dagen och det är många det. Ungefär varannan timme...
Jag har varit brinnande nära att starta brandlarmet på avdelningen. Något underligt hände när jag skulle värma en värmekudde i micron som vi gjort flera gånger om dan innan. Den började helt enkelt att brinna och oopps vad det började lukta på hela avdelningen.
Mormor och morfar och Lilliana kom förbi och hälsade på en kort stund. Louise och jag handlade allt tänkbart som Elias skulle tänkas kunna gilla och till avdelningen för lite änglapengar. Beatrice har ännu en dag varit bosatt hos Familjen Alm och ska sova över igen. Elias har fått underbara brev från flera kompisar och ett urgulligt brev kom från våra gamla grannar Anna och Carl med ett halsband med ett fyrklöver. De funderade på att skicka en tandborste eftersom Elias (alltid) haft "typ 20 st" i tandborstmuggen. Tack snälla alla!!! Alla Ni som finns och stöttar, fixar, hjälper och bara finns! Det värmer och vi är rörda av er omtanke. Stora kramar från oss! Kanske en dag kan vi finnas för er...

1 kommentar:

  1. Det värmer att höra att det känns litet bättre!

    En lättnad att flödet i levern såg ok ut och att pulsen lugnat sig litet. Och att smärtlindringen tar! Många bra besked.

    Hoppas att allt kan lugna ned sig för er ett tag nu, så ni alla kan ladda batterierna litet igen!

    Kramar

    SvaraRadera