Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

lördag 4 april 2009

Ber om mirakel

Att vara ifrån Elias om så bara för ett par minuter känns i hela kroppen, så min natt hemma var förfärlig! Jag ber om mirakel så Elias kan bli frisk.
Kära familjen Alm kom och lämnade Beatrice innan vi körde till Elias. Det är underbart att hon fått vara där och leka och ha kul och slippa vara i vår verklighet. Tack snälla Ni!
Det var en lättnad för mig att se att han inte hade ont och inte var sämre, trots att hans CRP stigit till 187. Även bilirubinet har stigit. Christer berättade att läkaren sagt att Elias har gallstas och att det är denne som orsakar infektionen i kroppen. Fått 2 påsar plasma och vätskedrivande idag. Febern fortsätter att vara hög. Upptäckte att han fått hudblödningar på låren, så läkaren kom förbi och tittade. CRPn steg ytterligare till 205 under kvällen. Men hans trombocyter har stigit lite från 24 till 40! Vita har också stigit något lite. Pga infektionen eller att benmärgen arbetar lite lite??? Hans blodvärde är sjunkande, så han ska få blod i morgon igen. Hans puls sjönk något lite till innan jag hämtade Bea hos mormor till 130. Tyckte trots allt att han verkade lite lite piggare idag och var mer vaken. Åt några tuggor hamburgare och drack ganska hyfsat.
Dagen var så vacker ute, men inget kan vara viktigare än att få vara hos Elias. Han orkade verkligen inte komma ur sängen. Bara duschningen var en pärs. Kanske i morgon? Härom natten sa Elias att han längtar till stugan och att få vara där och fiska. Se vitsipporna och gulsipporna blomma.
Louise och Beatrice är otroligt ledsna. Louise grät och berättade hur hon saknar Elias och hans pianospelande. Han brukade väcka henne med det och spela flera timmar om dagen. Hundarna är jobbiga och gnäller och går runt runt i huset. Beatrice lämnar inte min sida och vill bara vara nära hela tiden. Elias vill att man är nära honom - fast det inte går, för han har så ont i huden och kroppen. Det är så fruktansvärt att inte kunna hålla om honom och krama honom. Han ville att jag skulle sova i hans säng inatt. Själsligen lämnar jag honom inte en sekund!
Vi hoppas att morgondagen är dagen då det sker ett under och vänder mot det bättre. Att CPRn sjunker och hans blodvärden stiger, att inget annat tillkommer.

1 kommentar:

  1. Låter som att miraklet ändå är på väg. Att det sakta blir litet bättre! Crp släpar ju alltid litet, så att det steg igår kan mycket väl vara för att puckeln var i förrgår.

    Trombocyterna har stigit jättemycket ju!!

    Hållar alla tummar för er!!

    Kramar ///A

    SvaraRadera