Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

onsdag 1 april 2009

Inget återfall!

Både Elias och Chrille låg och sov när jag kom i morse, så jag satte mig i köket med en kopp kaffe och pratade med de andra föräldrarna. När klockan var närmare 10 väckte sköterskan dem. Dax för nya prover. Han skulle ha en ny påse trombocyter inför op.
Läkarna kom in innan det var dax för sövning och pratade med oss. Elias hade tid kl.11, men som vanligt var de försenade. Så Elias blev rätt irriterad.
Dagens sövning kändes extra jobbig. Elias grät och man såg att han var rädd. Kanske inte för själva sövningen, men allt det som händer. Han är ju informerad och vet att det är lite oroligt läge just nu.
Allt gick bra på op. och han fick ligga en timme på uppvaket. Han hade beställt chickenbits och milkshake när han fick börja äta. 4 st kom ner!!! Vi hade ett samtal med läkaren om hans ätande och han är brinnande nära en sond. Samtidigt som vi inte vill att han ska ha det. Han har sköra slemhinnor och har näsblod dagligen och blåsor i halsen... men han måste få kraft för att orka med allt också.
När han ätit fick han uront i kroppen och skrek i högan sky. Han ser klart svullen ut, speciellt om magen, så sjuksköterskan hämtade doktorn igen. Elias vägrade låta sig undersökas pga av smärtor och somnade till slut när morfinen började verka. Däremot berättade läkaren att vad de kunnat se på en snabb titt på hans benmärg så har han inte fått ett återfall. Tack gode Gud för det!!!! Det känns i alla fall som en lättnad att det inte är det! Själva tror vi att det är medicineringen som ställt till alltihop. Men i så fall betyder det med all sannolikhet att han inte kan fortsätta att ta denne. Men vi får göra som Albert Bekassy säger. Vänta och se.
Proverna idag är de samma som igår. Dvs de är inte sämre, vilket är ett bättre svar.
Elias besväras av smärtor och får mycket smärtlindring. Chrille samlar just nu lite kraft med en promenad till...försäkringskassan. Beatrice fick följa med Tova hem efter skolan.

Läkaren kom in igen. De har ringt från labbet och meddelat att det INTE finns några cancerceller! Helt klart att det inte är ett återfall. Härligt besked!

1 kommentar:

  1. Vad skönt! Ett bra besked ialla fall!

    Vi har tyckt sond varit bra. (vår pojke är betydligt yngre än Elias, så det hade inte funkat utan. Men en stor fördel är att vi har kunnat tillföra mat så att magen jobbat kontinuerligt (Det ska tydligen vara bra). Har också träffat en äldre man som varit väldigt glad över att han valt sond (han ville inte på några villkor ha TPN och kunde inte äta)

    Två småsaker:
    Har du någon sida där du säljer dina änglar? Vill också tala om att jag länkat till din blogg.Hoppas det är ok. Hör av dig annars.

    SvaraRadera